Complementair team
Complementair team

Personeel vult elkaar aan in succesvol MKB-bedrijf

Succesvolle bedrijven in het MKB hebben een complementair team. Daarin vullen medewerkers elkaar aan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Onderzoeksbureau Panteia deed onderzoek naar toekomstbestendig ondernemen. Daarvoor werd gekeken naar bestaande onderzoeken en wetenschappelijke publicaties op het gebied van ondernemen. Ook werden casestudies uitgevoerd bij acht succesvolle Nederlandse MKB-bedrijven.

Complementaire teams

In het onderzoek staan verschillende factoren waaraan deze bedrijven hun succes te danken hebben. Een van de genoemde factoren: complementaire teams. Dergelijke teams bestaan uit mensen die verschillende manieren hebben om informatie te verwerken en problemen op te lossen.

De ene werknemer is bijvoorbeeld meer een logische en analytische denker, terwijl de andere vooral uitgaat van zijn intuïtie. Ook heb je verschillen in de manier waarop mensen samenwerken (wel of geen teamplayer) en omgaan met nieuwe dingen (experimenteren of eerst leren en ervaren).

Goede mix

Ondernemen Met Personeel heeft meerdere ondernemers geïnterviewd over hun ervaringen met personeel. Daarbij worden complementaire teams ook genoemd. Zo gaf Gerhard te Velde van MijnStudent als tip dat je verschillende soorten mensen moet aannemen, zodat je altijd een goede mix hebt.

Bron: Panteia/Ondernemen Met Personeel

Meest gelezen

Stappenplan sollicitatieprocedure

29542 Van een functieprofiel opstellen tot het tekenen van het contract. Welke stappen neem je tijdens een sollicitatieprocedure? In 8 stappen een nieuwe werknemer aannemen.

Whitepapers en online tests