Leeftijd ideale werknemer 20 jaar 50 jaar
Leeftijd ideale werknemer 20 jaar 50 jaar

Twintigers zijn ideale werknemers, gevolgd door vijftigers

Werknemers van 20 tot 29 jaar zijn zeer geliefd bij het MKB. En werknemers in de vijftig scoren opvallend genoeg beter dan dertigers en veertigers.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel. De poll werd ingevuld door 968 ondernemers en bedrijfsleiders in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB).

Twintigers favoriet

Op de vraag 'Hoe oud is jouw beste werknemer?' werd gretig gestemd. Uiteindelijk koos bijna 24 procent voor werknemers in de categorie 20-29 jaar. Gevolgd door werknemers in de vijftig (20%) en werknemers in de dertig (18%).

Veertigers blijken relatief minder vaak favoriet te zijn bij ondernemers (14%). Tieners en zestigers zijn met 12 procent van de stemmen nog redelijk in trek, ondanks het feit dat zij een minder groot aandeel hebben op de arbeidsmarkt.

Uitslag poll - beste werknemer per leeftijdscategorie:

  1. Twintigers (24%)
  2. Vijftigers (20%)
  3. Dertigers (18%)
  4. Veertigers (14%)
  5. Tieners (12%)
  6. Zestigers (12%)

Vijftigers vallen in de smaak

Het scheelde niet veel of de vijftigers hadden deze poll 'gewonnen'. Lange tijd gingen zij aan kop als favoriete werknemers. Dat deze leeftijdscategorie goed scoort, is koren op de molen van de overheid die al lange tijd bedrijven stimuleert om 50+'ers een kans te geven.

In veel MKB-bedrijven vallen oudere werknemers goed in de smaak. Ervaren vakmensen kunnen het verschil maken en anderen op sleeptouw nemen. Door als werkgever te letten op duurzame inzetbaarheid kun je hen helpen langer fit te blijven. Daardoor kunnen zij zich beter inzetten voor jouw bedrijf.

Op zoek naar de ideale werknemer

Ben jij ook op zoek naar de ideale werknemer voor jouw bedrijf? Een twintiger kan een interessante optie zijn, maar zorg dan dat je dan goed inspeelt op de wensen van millennials.

Misschien is een 50+'er binnen je bedrijf wel een ideale oplossing. In sommige gevallen kun je zelfs profiteren van een subsidie voor oudere werknemers.

Zorg in alle gevallen dat jouw bedrijf aantrekkelijk is voor personen die werk zoeken. De basis moet op orde zijn. Als jij een goede werkgever bent, trek je sneller de juiste personen aan. Doe de checklist en ontdek hoe jij ervoor staat.

Zoek daarnaast naar mogelijkheden om het verschil te maken en de concurrentie af te troeven tijdens de werving en selectie. Benut deze vijf tips in je zoektocht naar goed personeel.

personeel

Test: Klaar voor personeel?

Test jezelf en je bedrijf. Beantwoord tien vragen met ja of nee en zie direct of je klaar bent voor (meer) personeel.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests