Oudere werknemer
Oudere werknemer

Werkzoekende 50-plus vrouw wil deeltijdbaan op kantoor

Werkzoekende vrouwen boven de vijftig willen vooral een deeltijdbaan op kantoor. Veruit de meesten van hen hebben een administratieve achtergrond. Dat blijkt uit een onderzoek van uitkeringsinstantie UWV.

De Barometer 50-plus van het UWV verschijnt iedere twee maanden. Daarbij wordt de positie van ouderen op de arbeidsmarkt belicht. Deze keer werd gekeken naar vrouwen boven de vijftig met een WW-uitkering. Hun arbeidsparticipatie is de afgelopen tien jaar flink gestegen, sterker dan bij mannen.

De beroepen waarin de vrouwen werk zoeken, zijn onder meer: receptionist, administratief medewerker secretariaat, financieel-administratief medewerker, productiemedewerker en schoonmaker. Zij werken graag in deeltijd, zodat zij aandacht kunnen besteden aan gezin, huishouden en mantelzorg.

Voordelen

Het UWV startte vorig jaar met MKB-Nederland de campagne Open voor 50-plus. Daarin wordt werkgevers gevraagd om 50-plussers uit te nodigen voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. Volgens de initiatiefnemers kunnen werkgevers profiteren van het vakmanschap en de ervaring van deze groep.

Daarnaast hebben oudere werknemers nog meer pluspunten. Zo zijn zij in tegenstelling tot veel jongere werknemers geen jobhoppers en staan zij vaak te trappelen om weer aan de slag te gaan. Ten slotte kun je bij uitkeringsgerechtigden vanaf 56 jaar in aanmerking komen voor een flinke mobiliteitsbonus.

Bron: UWV

Meest gelezen

Whitepapers en online tests