Jongeren hechten minder aan pensioen

08 mei 2014
Jongeren en pensioen

Een goede reiskostenregeling wordt belangrijker gevonden dan pensioen. Vooral jongeren hechten minder waarde aan een pensioenregeling. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Intelligence Group.

Jongeren en pensioen

Pensioen staat bij maar één op de drie jongeren onder de dertig in de top 5 van belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Bij dertigers is dat 38 procent, maar nog steeds is dit 15 procent minder dan het gemiddelde over alle leeftijdsgroepen. Ook scoort pensioen in deze groep lager dan meer vrije tijd en een dertiende maand.

Volgens directeur Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group is de pensioenregeling vooral belangrijk voor vijftigplussers. Dit wordt door 58 procent van hen namelijk genoemd als belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Daarna volgen pas een dertiende maand en een reiskostenvergoeding.

Generatiekloof

Het adviesbureau ziet in de onderzoeksresultaten een generatiekloof in arbeidsvoorwaarden. Daarbij zijn ook generatieverschillen zichtbaar bij andere onderwerpen dan pensioen. Zo is thuiswerken vooral in trek bij dertigers en veertigers die zich in het ‘spitsuur van het leven’ bevinden.

Van Waasdorp denkt dat in deze verschillen grote wervingskansen liggen voor werkgevers. Zij kunnen die gebruiken om zich te profileren en aantrekkelijk te zijn bij het aantrekken van jong of ervaren talent. Bijvoorbeeld door populaire arbeidsvoorwaarden te benoemen in de vacature of op de website.

Bron: Intelligence Group

08 mei 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.