Griep belangrijkste reden voor verzuim

02 juli 2014
Zieke werknemer

Griep of verkoudheid is in alle leeftijdsgroepen de meest genoemde reden voor verzuim van personeel. Bij ouderen zijn vaker dan bij jongeren ook langdurige aandoeningen de reden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zieke werknemer

Oudere werknemers hebben vaker te maken met aandoeningen die een hoog ziekteverzuim kennen, zoals hart- en vaatziekten en rug-, nek- en gewrichtsklachten. Als je langdurige aandoeningen buiten beschouwing laat, verschilt het ziekteverzuim echter weinig naar leeftijd.

Bij werknemers die wel een langdurige aandoening hebben, loopt het verzuim flink op met de leeftijd. Dit hangt samen met het type aandoening dat oudere werknemers hebben. Het gemiddelde verzuim als gevolg van deze aandoeningen ligt hoger dan bij jongeren.

Ziekteverzuimpercentage

Het door werknemers gerapporteerde ziekteverzuimpercentage lag in 2013 op 4,0 procent. Dit betekent dat werknemers van elke honderd werkdagen er gemiddeld vier niet aan het werk waren vanwege ziekte.

Over het geheel genomen loopt het ziekteverzuimpercentage op met de leeftijd. Zo bedroeg onder 15- tot 25-jarigen het ziekteverzuim 2,3 procent en onder 25- tot 35-jarigen 3,4 procent. Het ziekteverzuim was met 5,8 procent het hoogst onder 55- tot 65-jarigen.

Bron: CBS

02 juli 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.