Ondernemers in groothandel en bouw zien het zonnig in

17 augustus 2016
Groothandel

Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal positief. Vooral ondernemers in de groothandel en de bouw zien het zonnig in. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Groothandel

Het ondernemersvertrouwen is een indicator die de stemming van het Nederlandse bedrijfsleven weergeeft. Bij het vaststellen van dit cijfer is niet alleen het CBS betrokken, maar ook de Kamer van Koophandel, onderzoeksbureau EIB, en werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

De indicator wordt bijgehouden sinds 2008. In dat jaar was het ondernemersvertrouwen zeer laag, maar sindsdien is de stemming flink veranderd. Zo zijn ondernemers sinds het begin van 2014 onafgebroken positief gestemd. In het derde kwartaal van dit jaar zet deze positieve trend zich door.

Groothandel en bouw

Het ondernemersvertrouwen is het grootst in de groothandel en de bouw. Daarbij zijn groothandelaren tevreden over de te behalen omzet en het economisch klimaat. Bouwondernemers zijn positief over hun orderportefeuille en verwachten dat de werkgelegenheid zich gunstiger zal ontwikkelen.

De positieve ontwikkelingen in de bouw hebben ook een keerzijde. Bouwbedrijven ondervinden namelijk steeds meer moeilijkheden bij het vinden van goed personeel. Tegelijk verwacht een op de vier dit kwartaal mensen aan te trekken. Eerder bleek al dat metselaars en stukadoors moeilijk te vinden zijn.

Bron: CBS, KvK, EIB, MKB-Nederland, VNO-NCW

17 augustus 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.