Bouwpersoneel
Bouwpersoneel

Bouw­personeel weer lastiger te vinden

Werknemers in de bouw zijn na jaren van krimp weer lastiger te vinden. Zo wordt door het economische herstel veel gezocht naar metselaars en stukadoors. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang in de branche.

Door de crisis zijn sinds 2008 veel banen in de bouw verloren gegaan. Een recent artikel in de Volkskrant laat zien dat het tij inmiddels lijkt te keren. Zo hebben sommige werkgevers in de woningbouw momenteel moeite om goede vakmensen te vinden. Dan gaat het bijvoorbeeld om metselaars en stukadoors.

In het stuk komt onder meer de directeur van de Aannemersfederatie aan het woord. Volgens hem begint het in sommige delen van het land ‘alweer te knellen’. Ook stelt de woordvoerster van de klussenwebsite Werkspot.nl dat het aantal opdrachten in de laatste zes maanden met 30 procent is gegroeid.

De krapte zou onder meer komen door een lagere instroom van jongeren. Bij hen was minder animo voor een bouwopleiding. Maar volgens Rob Witjes van het UWV kunnen oudere werknemers uitkomst bieden: ‘Er zijn nog zo'n negenduizend oudere vaklui beschikbaar, die hun sporen in de bouw hebben verdiend.’

Bron: de Volkskrant

Meest gelezen

Whitepapers en online tests