Beoordeling personeel 2022
Beoordeling personeel 2022

Werknemers krijgen ruime voldoende voor 2022

186 Bedrijven in Nederland zijn heel blij met de prestaties van hun werknemers in het afgelopen jaar. Gevraagd naar een gemiddeld cijfer voor hun personeel, werden vooral dikke voldoendes uitgedeeld. Toch vielen er meer onvoldoendes dan vorig jaar.

Dat blijkt uit een jaarlijkse poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 302 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Meer tienen, minder enen

In 2022 is de acht opnieuw het meest gegeven cijfer, met 21 procent van de stemmen. Vlak daarachter, met 20 procent van de stemmen, volgt de tien. Op de derde plaats komt de negen met 13 procent van de stemmen. Ruime voldoendes dus.

In totaal gaf 74 procent van de bedrijven hun personeel een voldoende. Vorig jaar was dat nog 79 procent. Een kleine daling dus. 

Ruim een kwart van de bedrijven is niet zo tevreden over de prestaties van hun personeel in 2022. 8 procent gaf zelfs een één. Dat is overigens minder dan vorig jaar, toen werd door 11 procent het laagste cijfer gegeven. Nu werd vaker een twee, drie of vijf gegeven.

Uitslag poll beoordeling 2022

Beoordeling personeel 2022 cijfer werknemers MKB

Beoordeling werknemers 2022-2023

Heb jij je werknemers al een beoordeling gegeven voor 2022? Veel werkgevers houden aan het begin van het nieuwe jaar nog een beoordelingsgesprek over het afgelopen jaar. Dus je hebt nog een kans om je werknemers de nodige feedback te geven.

Werknemers correct beoordelen?

Gebruik het formulier beoordeling personeel.

Je kunt het beoordelingsmoment direct combineren met het planningsgesprek. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2023 nog beter hun best te doen. En hopelijk verdienen ze aan het einde van het jaar een mooi cijfer.

Scoren in 2023

Hoe kun je er een succesvol jaar van maken? Nog een paar tips:

Ondernemer wil groeien met personeel

Groeien met personeel

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Met een adviseur breng je dit in kaart.

Meest gelezen

360 graden feedback, wat en hoe?

77551 Zelf je personeel beoordelen, dat is niet eenvoudig. Verzamel meningen van anderen. Dat doe je bijvoorbeeld met 360 graden feedback. Wat is dat precies en hoe werkt het?

Whitepapers en online tests