10 eigenschappen van goede werknemers

04 maart 2015
Goede werknemers

Voor de groei van je bedrijf heb je goede werknemers nodig. Dit zijn mensen die net iets meer in huis hebben dan de gemiddelde werknemer. Als werkgever kun je letten op de volgende tien eigenschappen.

Goede werknemers

Goede werknemers lijken soms zeldzaam. Dat blijkt vaak als je een vacature publiceert en een groot aantal reacties krijgt. Het kan dan een uitdaging zijn om binnen dat enorme aanbod de ideale kandidaat te vinden.

Hoewel het schaap met vijf poten niet bestaat, hebben goede werknemers wel veel eigenschappen met elkaar gemeen. Het is de kunst om deze bij kandidaten te herkennen. Hieronder lees je waar je zoal op kunt letten.

Kwaliteiten van goede werknemers

1. Beloftes nakomen

Wat een werknemer belooft, moet hij in de eerste plaats zo veel mogelijk nakomen. Een goede werknemer is dan ook gewend om de daad bij het woord te voegen. Als dat niet gebeurt, dan is de kans groot dat anderen hem voortdurend achter de broek moeten zitten en controleren of hij zijn werk wel heeft gedaan.

2. Communicatief sterk

Een goede werknemer is communicatief sterk. Dat betekent onder meer dat hij de vaardigheid heeft dat hij goed kan luisteren en zowel mondeling als schriftelijk duidelijk zijn punt kan maken. Dat is belangrijk, omdat de kans op arbeidsconflicten in je bedrijf minder groot is als werknemers op de juiste manier communiceren.

3. Fijn in de omgang

Simpele omgangsvormen maken een wereld van verschil. Dan gaat het om een prettige houding naar anderen, bijvoorbeeld door het groeten van collega's en het tonen van oprechte interesse. Daarnaast laat iemand met goede omgangsvormen het niet na om mensen te bedanken waar dat op zijn plaats is.

4. Enthousiaste houding

Enthousiasme slaat makkelijk over op anderen. Een werknemer die zijn werk met bevlogenheid doet, zorgt voor een positieve sfeer op de werkvloer. De kans is groot dat zijn collega’s hierdoor geïnspireerd raken. Een werknemer met een enthousiaste houding is dan ook een aanwinst voor je bedrijf.

5. Helpt anderen

Samenwerking is de sleutel tot succes. Als een werknemer van tijd tot tijd klaarstaat om anderen te helpen, heb je te maken met een waardevolle arbeidskracht. Hij gaat dan niet alleen voor zijn eigen succes, maar helpt daarnaast het gehele bedrijf vooruit door collega’s een helpende hand te bieden.

6. Recht door zee

Het is niet altijd eenvoudig om te zeggen waar het op staat. Toch heb je meer aan een werknemer die dat kan. Als belangrijke dingen namelijk niet worden uitgesproken, blijven die op de achtergrond spelen en kunnen ze uitgroeien tot grotere problemen. Goede werknemers zijn dan ook recht door zee.

Klaar voor (meer) personeel?

Beantwoord tien vragen met ja of nee. En zie meteen of je klaar bent voor (meer) personeel. Na afloop ontvang je een persoonlijk rapport met tips.

Doe de checklist

7. Weet van aanpakken

Voor goede resultaten moet je vaak hard werken. Dat vraagt om werknemers die weten van aanpakken. Zij starten zonder moeite aan een nieuwe taak en hoeven niet constant orders te krijgen. En in plaats van af te dwalen of stil te staan, kiezen ze ervoor om de belangrijkste zaken in een korte tijd af te vinken.

8. Ondernemende instelling

Ondernemen is kansen pakken. Een goede werknemer snapt dit en voelt zich niet ongemakkelijk als hij zijn comfortzone moet verlaten. Hij heeft daarbij de ambitie om je bedrijf vooruit te helpen en is bereid om verantwoorde risico’s te nemen. Dat kan alleen met een ondernemende instelling.

9. Leert van fouten

Iedere werknemer maakt wel eens fouten. Toch wil je brokken op de werkvloer zo veel mogelijk voorkomen. Goede werknemers zoeken uit zichzelf naar de oorzaak van fouten en trekken hier lessen uit. Doordat zij leren van fouten, zijn zij in staat om je bedrijf in kleine stapjes te verbeteren.

10. Bestand tegen veranderingen

Wanneer een bedrijf groeit, doen zich de nodige veranderingen voor. Het is onder andere mogelijk dat de inhoud van het werk verandert en taken en verantwoordelijkheden anders komen te liggen. Werknemers die bestand zijn tegen veranderingen, weten zich aan te passen aan deze omstandigheden.

04 maart 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.