zakelijke dienstverlener personeel
zakelijke dienstverlener personeel

Bijna twee derde MKB heeft een aansprakelijkheids­verzekering

Een ruime meerderheid (62%) van de kleine en middelgrote bedrijven in Nederland heeft een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering. Een kwart (25%) van de ondernemers met personeel heeft die nog niet. 

Dat blijkt uit de poll van Ondernemen Met Personeel van september 2020, waaraan 332 ondernemers en leidinggevenden in het MKB deelnamen.

Aansprakelijkheid bedrijf

De meeste ondernemers met personeel hebben inmiddels een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering en/of beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering. Daarmee zijn ze beschermd tegen schadeclaims na fouten van werknemers.

Uit de poll blijkt ook dat 13 procent van de ondernemers nog niet goed weet wat een verzekering tegen aansprakelijkheid precies is.

Uitslag poll: Heb jij een verzekering tegen aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijf poll

Waarom een aansprakelijkheids­verzekering?

Je bedrijf kan aansprakelijk worden gesteld voor de schade die is veroorzaakt door jou of een van je werknemers. Een fout kan zomaar leiden tot een flinke schadeclaim.

Afhankelijk van je financiële buffer kan het verstandig zijn een verzekering af te sluiten om dit risico af te dekken. Je kunt kiezen voor een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering en/of een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering.

Bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering

Een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering is de meest bekende verzekering tegen zakelijke aansprakelijkheid. Met deze verzekering dek je de schade aan personen (letsel) en/of de schade aan zaken (bezittingen). Bijvoorbeeld als jouw werknemer iets stukmaakt in het pand van je klant of iemand laat struikelen door onzorgvuldig te werken.

Lees meer over de bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering.

Beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering

Naast een bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering is er ook een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering. Met deze verzekering dek je vermogensschade: financieel nadeel door een beroepsfout. Bijvoorbeeld als jouw bedrijf verkeerd advies geeft waardoor je klant omzet misloopt.

Deze verzekering is met name nuttig voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Voor ondernemers met technische beroepen (zoals architecten) zijn er ook beroeps­aansprakelijk­heids­verzekeringen die schade aan personen (letsel) en/of schade aan zaken (bezittingen) dekken als die veroorzaakt is door een beroepsfout.

Lees meer over de beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering.

beroepsaansprakelijkheid regelen

Regel je bedrijfs­aansprakelijk­heid

Hoe zorgvuldig je ook werkt, werknemers kunnen een ongeval krijgen of maken fouten. Deze verzekering dekt schade aan personen en zaken.

Meest gelezen

Top 5 personeels­verzekeringen

Personeel zorgt voor extra risico’s voor je bedrijf. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Dat kan je flink wat geld kosten.

Whitepapers en online tests