FNV wil dwingende maatregelen tegen werkstress

05 augustus 2014
Werkstress

Dwingende maatregelen zijn nodig om werkstress aan te pakken. Dat stelt de FNV op haar website. De vakcentrale vindt dat werkgevers het laten afweten bij de aanpak van werkstress.

Werkstress

Volgens vicevoorzitter Ruud Kuin van de FNV doen ‘verreweg de meeste bedrijven’ niets aan werkstress. Daardoor zou het probleem maar blijven groeien, ondanks allerlei manieren om werkstress te voorkomen. Zo zou het stressgerelateerde verzuim van het eerste halfjaar van 2014 acht keer hoger liggen dan in 2009.

De vakcentrale wil daarom dat werkgevers hun arbobeleid verplicht gaan aanleveren bij de Inspectie SZW. De inspectiedienst zou op die manier zien welke bedrijven tekortschieten. Werkgevers zouden daardoor eerder allerlei hulpmiddelen tegen werkstress inzetten, zoals het Werkdrukkompas van TNO.

De overheid zet sinds dit voorjaar al volop in tegen werkstress. Dat gebeurt met een campagne die zich richt op zowel werkgevers als werknemers. In het kader hiervan kunnen werknemers onder meer een online test invullen die inzicht geeft in de oorzaken van werkstress. Ook krijgen ze tips om te voorkomen dat de emmer overloopt.

Bron: FNV

05 augustus 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.