Ken jij de werkgeversverplichtingen bij verzuim?

08 juni 2016
Regels en verplichtingen bij ziekte

Bij een zieke werknemer heb je als werkgever te maken met allerlei verplichtingen. Ben jij hiervan op de hoogte? Veel ondernemers niet, blijkt uit onderzoek van Ondernemen Met Personeel.

Regels en verplichtingen bij ziekte

Het aannemen van personeel brengt voor ondernemers allerlei risico’s met zich mee. Een van die risico’s is een zieke werknemer die langdurig uit de running is. De kans hierop lijkt soms klein, helemaal voor een MKB-ondernemer. Zo ligt het verzuim in kleine bedrijven vaak lager dan in grotere bedrijven.

De financiële gevolgen van verzuim kunnen echter groot zijn. Daarom is het van belang om te weten wat je in zo’n geval te doen staat. Zo ben je wettelijk verplicht om twee jaar lang het loon door te betalen. Ook moet je je inspannen om de terugkeer van een verzuimende werknemer te bevorderen.

Regels en verplichtingen

Ondernemen Met Personeel vroeg ondernemers of zij van dergelijke verplichtingen op de hoogte zijn. Daarbij gaf slechts 43 procent aan dat zij deze kennen; de overige 57 procent komt bij verzuim mogelijk voor verrassingen te staan. Het kan daarom zinvol zijn om je te verdiepen in de regels en verplichtingen bij ziekte.

De resultaten van het onderzoek zijn afkomstig uit een online checklist. Die is in de eerste helft van 2016 ingevuld door bijna 1400 ondernemers. Doe de checklist ook als je wilt weten waar je zoal op kunt letten als (toekomstige) werkgever. Bijvoorbeeld als het gaat om arbobeleid en personeelskosten.

Bron: Ondernemen Met Personeel

08 juni 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.