Inzetbare werknemer aan het werk
Inzetbare werknemer aan het werk

Campagne voor inzetbaarheid werknemer

Een nieuwe campagne wijst werknemers op het belang van goed, gemotiveerd en gezond werken. Daardoor zijn zij beter inzetbaar op het werk en in staat om langer door te werken. Dit is extra belangrijk door het verhogen van de pensioenleeftijd.

In het kader van de campagne heeft het ministerie van Sociale Zaken een informatieve website voor werknemers gelanceerd. Daarop vinden zij praktische tips en adviezen om kansen te pakken en initiatief te nemen, zodat zij hiermee hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Werknemers krijgen onder meer het advies om hun hobby's niet voor zichzelf te houden. Zo kan ervaring als coach van een voetbalteam van waarde zijn voor het bedrijf. Daarnaast worden werknemers aangespoord om met de leidinggevende te praten over de toekomst van de organisatie.

Uiteraard ben je als werkgever ook verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van je personeel. Zo is het belangrijk dat je werknemers vrijheid en verantwoordelijkheid geeft, bijvoorbeeld door te delegeren. Het eerder gelanceerde platform voor werkgevers geeft praktische aanwijzingen. Ook vind je er een groot aantal verhalen van bedrijven die ermee aan de slag gingen.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests