Wat kosten verzekeringen voor mijn bedrijf?

12 augustus 2019
Kosten verzekeringen bedrijf

Wat zijn de kosten van verzekeringen voor jouw bedrijf? Een overzicht met een indicatie van de premies per verzekering én een uitleg hoe je de exacte kosten kunt berekenen voor jouw situatie.

Kosten verzekeringen bedrijf

Wat kost een verzuimverzekering?

Een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers met personeel is de verzuimverzekering. De kosten van een verzuimverzekering verschillen per bedrijf.

De exacte kosten worden berekend aan de hand van de totale loonsom (het loon van al je werknemers bij elkaar). Een verzekeraar vraagt van die loonsom een klein percentage. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van drie elementen:

 1. de samenstelling van je personeel (aantal, leeftijd, contractvorm)
 2. de verzuimcijfers van de afgelopen jaren
 3. de branche waarin jouw bedrijf actief is

De kosten van een verzuimverzekering zijn verder afhankelijk van het verzekeringspakket dat jij kiest (het dekkingspercentage, je eigen risico, exclusief of inclusief arbodienst).

Indicatie kosten verzuimverzekering

Je betaalt waarschijnlijk een maandbedrag van ergens tussen de 30 en 90 euro per werknemer. De premies verschillen sterk per branche. Bekijk premievoorbeelden uit de horeca, bouw, detailhandel, groothandel en zakelijke dienstverlening.

Exacte kosten verzuimverzekering

Wil je weten wat de exacte kosten zijn van een verzuimverzekering voor jouw bedrijf? Dan kun je een offerte aanvragen bij een of meer verzekeraars naar keuze.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Nog een belangrijke verzekering voor ondernemers is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Want ook jij kunt zomaar ziek worden of een ongeluk krijgen. Dan is een uitkering wel handig of zelfs broodnodig. Wat kost een AOV?

Indicatie kosten AOV

Ondernemers in Nederland betalen gemiddeld 240 euro per maand voor een AOV. De premie voor een AOV is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit scheelt zo’n 40 procent in de kosten. Gemiddeld kom je dan netto uit op 144 euro per maand. 

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Gratis whitepaper met:

 • Je eigen risico-checklist
 • Tips van ondernemers
 • Top 5 verzekeringen per branche

Download whitepaper

Exacte kosten AOV

De exacte premiekosten voor een AOV zijn afhankelijk van:

 • het type werk dat je doet (beroep)
 • je leeftijd
 • je gewenste uitkering, wachttijd en eindleeftijd

Wil je weten wat een AOV in jouw situatie kost? Gebruik dan bijvoorbeeld de handige premie-tool (halverwege de pagina) van De Goudse Verzekeringen.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is voor veel bedrijven ook geen overbodige luxe. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering zijn volledig afhankelijk van je:

 • type bedrijf
 • jaaromzet

De bedrijfsomzet speelt een belangrijke rol om de premie te bepalen. Hoe groter je omzet, hoe hoger de premie die je betaalt. En als jij onderneemt in een branche waar schadeclaims vaak voorkomen, zal je premie ook hoger zijn.

Exacte kosten aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt samen met een verzekeringsadviseur de exacte kosten berekenen voor een aansprakelijkheidsverzekering naar keuze. Je kunt bij verschillende verzekeraars ook een offerte aanvragen voor jouw bedrijf.

Wat kost een bedrijfsschadeverzekering?

Na een grote brand of waterschade loop je mogelijk veel omzet mis. Hier kun je je tegen verzekeren met een bedrijfsschadeverzekering. Maar wat kost dat?

De premie voor een bedrijfsschadeverzekering is afhankelijk van je:

 • type bedrijf
 • jaaromzet 
 • gekozen uitkeringstermijn

Exacte kosten bedrijfsschadeverzekering

Samen met een adviseur kun je de exacte kosten berekenen voor een bedrijfsschadeverzekering naar keuze. Je kunt bij verschillende verzekeraars ook een offerte aanvragen op basis van je bedrijfsgegevens.

Wat kost een inventaris/goederenverzekering?

Voor veel bedrijven is de inventaris/goederenverzekering net zo onmisbaar als hun bedrijfsmiddelen. Wat kost deze verzekering?

De premie voor deze verzekering is afhankelijk van je:

 • type bedrijf
 • verzekerde bedrag

Exacte kosten inventaris/goederenverzekering

Je kunt samen met een verzekeringsadviseur de exacte kosten berekenen voor een inventaris/goederenverzekering op maat. Je kunt bij verschillende verzekeraars ook een offerte aanvragen op basis van je bedrijfsgegevens.

Kosten overige verzekeringen

Natuurlijk zijn er nog veel meer verzekeringen die relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Bekijk een handig totaaloverzicht van verzekeringen en maak een selectie per branche.

De premiekosten kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Wil je een kostenvergelijking maken op basis van jouw situatie? Neem dan contact op met een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Hij of zij kan premies opvragen bij verschillende verzekeraars en samen met jou de beste optie kiezen voor jouw bedrijf.

Bespaar op je verzekeringen

Hoe kun je besparen op de kosten voor verzekeringen? Het is slim om een pakket te kiezen met verzekeringen die voor jouw bedrijf nuttig zijn. Hiermee bespaar je tot 10 procent op je totale premiekosten. Bekijk bijvoorbeeld een compleet pakket van bedrijfsverzekeringen.

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

12 augustus 2019

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Welke risico’s loop ik met mijn bedrijf?

X
Maak je eigen risicochecklist

Bescherm je bedrijf, jezelf en je personeel met de juiste verzekeringen.

Download

Bonus: Maak je eigen risico-checklist