Meer animo voor ouderschapsverlof bij vaders

10 augustus 2016
Ouderschapsverlof

Ouderschapsverlof stelt werkende ouders in staat om meer tijd door te brengen met hun kinderen. Bij vaders groeit de animo voor deze verlofregeling, meldt BNR op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ouderschapsverlof

Veel werknemers hebben naast hun werk zorgtaken voor kinderen. Onder meer met behulp van verlofregelingen als ouderschapsverlof kunnen zij zorgen voor een goede werk-privébalans. Dit kan bij je werknemers uiteindelijk leiden tot minder verzuim, betere resultaten en een hogere productiviteit.

Duidelijke toename

Je zou verwachten dat daarom onder alle werkende ouders veel animo bestaat voor ouderschapsverlof. Het zijn echter nog steeds vooral moeders die ouderschapsverlof opnemen, blijkt uit een recent nieuwsbericht van BNR.

Zo neemt 22 procent van de moeders momenteel ouderschapsverlof op, tegen 11 procent van de vaders. Hoewel het vooral bij de vaders gaat om een minderheid, spreekt Peter Hein van Mulligen van het CBS over een ‘duidelijke toename’. Tien jaar geleden ging het namelijk nog om 6 procent van de vaders.

Slecht voor carrière

In het nieuwsbericht wordt ook ingegaan op de redenen waarom werknemers geen ouderschapsverlof opnemen. Vaders geven daarbij vooral aan dat dit slecht is voor hun carrière, terwijl vrouwen aangeven dat dit voor hen financieel niet haalbaar is. Tegelijk bestaat vaak wel behoefte aan ouderschapsverlof.

Tip

Wil je meer weten over ouderschapsverlof en andere verlofregelingen? In een uitgebreider artikel hebben we de vormen van verlof op een rij gezet.

Bron: BNR

10 augustus 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.