Vaderverlof
Vaderverlof

Werknemers krijgen ruimer verlof

Werknemers krijgen straks ruimere mogelijkheden voor verlof. Dat blijkt uit een voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ministerraad heeft hier onlangs mee ingestemd.

De bewindsman liet eind vorig jaar al weten dat veel werknemers worstelen met de combinatie van werk en zorg. Hij wil dit in de eerste plaats gemakkelijker maken door zorgverlof uit te breiden naar vrienden of bekenden. Nu krijgen mantelzorgers het verlof alleen voor een zieke partner, kind of ouder.

Het recht op langdurend zorgverlof zal verder gaan gelden voor alle vormen van zorg. Op dit moment kan een werknemer alleen een beroep doen op deze vorm van verlof als het gaat om een levensbedreigende ziekte. Kortdurend zorgverlof geldt al wel voor alle zieken die zorg nodig hebben.

Verlof voor vaders

Een andere maatregel geeft vaders recht op het bevallingsverlof van de moeder als zij overlijdt bij de geboorte van hun kind. Dit moet ervoor zorgen dat het kind in de eerste levensperiode kan rekenen op de zorg van een ouder. Volgens Asscher gaat het om een klein aantal gevallen, maar betekent dit niet ‘dat er niks voor geregeld moet worden’.

Ten slotte blijkt uit de plannen dat het vaderverlof wordt uitgebreid. Vaders hebben nu al recht op twee dagen betaald kraamverlof, maar daar komen drie dagen onbetaald verlof bij. Een partner kan dan een hele week verlof opnemen na de geboorte van het kind. Als werkgever kun je dit extra verlof niet weigeren.

Bron: Rijksoverheid.nl / NOS

Meest gelezen

Whitepapers en online tests