Duurzame inzetbaarheid in veel cao's

20 januari 2016
Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid speelt een belangrijke rol in cao’s. Vorig jaar zijn hierover namelijk afspraken gemaakt in vier op de vijf afgesloten cao’s. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN.

Duurzame inzetbaarheid

AWVN zit namens de werkgevers regelmatig aan de onderhandelingstafel met de vakbonden. De werkgeversvereniging is dan ook betrokken bij meer dan de helft van de cao’s in Nederland. In haar laatste maandelijkse bericht wijst de belangenorganisatie op een ‘duurzaamheidstrend’ in cao’s.

Zo staan in veel cao’s afspraken om werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Daarbij zijn vooral afspraken over flexibele inzet en werkuren populair. AWVN noemt het opvallend dat bij veel van deze afspraken zowel werkgever als werknemer profiteren, bijvoorbeeld als het gaat om mantelzorg.

Het thema duurzame inzetbaarheid wint de laatste tijd aan belang. Door de stijgende AOW-leeftijd moeten Nederlanders namelijk steeds langer doorwerken. Daar komt bij dat steeds meer mensen hun baan combineren met de zorg voor bijvoorbeeld een ziek of hulpbehoevend familielid.

Bron: AWVN

20 januari 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.