Uitzendkrachten
Uitzendkrachten

Mondige uitzendkracht volgt eerder een opleiding

Een mondige uitzendkracht die hier actief om vraagt, volgt eerder een opleiding. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF).

Het onderzoek vond plaats door onderzoeksbureau Panteia onder een groep van 622 uitzendkrachten. Het doel was om te achterhalen waarom zij wel of geen opleiding volgen. Met die kennis kunnen uitzendbureaus en werkgevers nog meer uitzendkrachten een opleiding aanbieden.

Loopbaangesprek

Naast actief vragen om een opleiding vonden zij twee andere factoren die de scholingskansen bevorderen. Zo is het belangrijk dat een opleiding actief aangeboden wordt. ‘Het lijkt een open deur, maar een duwtje in de rug werkt dus goed als je scholing onder uitzendkrachten wilt stimuleren’, aldus Adriana Stel van STOOF.

Verder helpt het voeren van een loopbaangesprek goed. Uitzendkrachten met wie door de werkgever een gesprek wordt gevoerd over hun loopbaan, volgen in grotere aantallen scholing. Volgens STOOF kunnen werkgevers dus vaker dit soort gesprekken houden met uitzendkrachten.

Scholingsfonds

STOOF is het scholingsfonds voor de uitzendbranche. Het fonds heeft onder meer als taak om opleidingen voor medewerkers binnen de uitzendbranche te stimuleren en te financieren. Het bestuur is in handen van brancheverenigingen ABU en NBBU, en vakbonden CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten, LBV en De Unie.

Bron: STOOF

Meest gelezen

Stappenplan voor een POP-gesprek

In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen. Welke stappen zet je bij een POP-gesprek?

Alles over het persoonlijk ontwikkelingsplan

Als ondernemer wil je het beste in je werknemers naar boven halen. Dat is goed voor henzelf, maar ook voor je bedrijf. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is hiervoor een handig instrument. Alles over een persoonlijk ontwikkelingsplan.

SLIM subsidie vervangt STAP budget voor scholing

Voorheen kon je STAP-budget krijgen voor de scholing van personeel. In 2024 is er geen STAP-budget meer. In plaats daarvan kun je als werkgever in het MKB de SLIM-subsidie benutten. Wat is SLIM subsidie? En hoeveel subsidie is er in 2024?

5 manieren om personeel te ontwikkelen
Personeel ontwikkelen? De kans is groot dat je daarbij het eerste denkt aan een opleiding. Toch is dit slechts een van de vele wegen die je kunt bewandelen. Maak kennis met vijf andere ontwikkelingsmogelijkheden.

Whitepapers en online tests