Nationaal Hitteplan
Nationaal Hitteplan

Nationaal Hitteplan in werking gesteld

Het kwik loopt deze week op naar tropische waarden. Inmiddels is daarom het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zijn website.

Het Nationaal Hitteplan besteedt aandacht aan de risico’s die zijn verbonden aan warmte. Het plan wordt in werking gesteld als het KNMI vier dagen achtereen een temperatuur van 27 graden Celsius of hoger verwacht. Deze week worden dergelijke temperaturen verwacht tot het weekeinde.

Het plan richt zich vooral op zorgverleners die te maken hebben met risicogroepen, zoals ouderen en chronisch zieken. Zij kunnen hun voordeel doen met de voorlichting van het RIVM. Het is voor ondernemers ook verstandig om aandacht te besteden aan warmte, omdat dit ook een risico is op het werk.

Arboregelgeving

Op het gebied van warmte heb je als werkgever te maken met arboregelgeving. Zo mag de temperatuur op de werkplek geen schade veroorzaken aan de gezondheid van werknemers. Om gezondheidsschade te voorkomen, kun je op allerlei manieren zorgen voor verkoeling.

Het RIVM geeft in het plan onder meer het advies om voldoende te drinken, te zorgen voor koelte en te zorgen voor elkaar. Zo helpt het onder meer om vooral buiten of in de auto een flesje water bij de hand hebben, zomerse kleding te dragen en extra op elkaar te letten.

Bron: RIVM

Meest gelezen

Whitepapers en online tests