Bijna helft MKB zonder HR-medewerker

21 februari 2014
HR in het MKB

Iets minder dan de helft (45 procent) van de MKB’ers heeft geen gespecialiseerde HR-medewerker in dienst. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique en TNO. Daarvoor werden 1816 personen ondervraagd.

HR in het MKB

Vooral kleinere werkgevers in het MKB moeten het zonder eigen HR-medewerker stellen. Dat betekent echter niet dat HR-beleid onbelangrijk wordt gevonden. Acht op de tien MKB-ondernemers zijn het namelijk oneens met de stelling dat dit weinig toegevoegde waarde voor hen biedt.

Hoogleraar employability Aukje Nauta zegt in het onderzoeksrapport dat MKB-ondernemers hun menskracht zouden moeten bundelen als het gaat om HR. ‘Ik begrijp best dat een bedrijf van tien mensen geen HR-manager aanstelt. Maar waarom zouden een aantal ‘buurbedrijven’ dit niet samen organiseren?’

Daarmee is het ook mogelijk om tijdelijk personeel aan elkaar uit te lenen als het even minder gaat. Bij het merendeel van de bedrijven gebeurt dat nog niet, terwijl het volgens Nauta juist kansen biedt. Op die manier blijven goede krachten namelijk behouden voor als het op een later moment weer beter gaat.

Bron: Unique

21 februari 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.