Verzekeringen detailhandel, dit zijn de mogelijkheden

12 april 2018
Verzekeringen detailhandel

Als (web)winkelier ben je druk met het runnen van je bedrijf. De kassa van je winkel of webwinkel moet immers blijven rinkelen. Met verzekeringen voor de detailhandel kun je dit onder allerlei omstandigheden blijven doen.

Verzekeringen detailhandel

In de detailhandel kun je tegen verschillende risico’s aanlopen. Als eigenaar van een webwinkel kun je te maken krijgen met een storing op je website. En als eigenaar van een herenmodezaak kun je veel geld kwijt zijn aan een deskundige verkoper die langdurig ziek thuiszit.

Je bepaalt als ondernemer uiteindelijk zelf hoe je met deze risico’s omgaat. Daarbij kun je maatregelen nemen om ze te voorkomen of te beperken, maar ook kun je ze afdekken met verzekeringen speciaal voor de detailhandel. Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden om je bedrijf te verzekeren.

(Web)winkel verzekeren

Ondernemers-AOV

Stel, je raakt als detailhandelondernemer arbeidsongeschikt. Bijvoorbeeld door langdurige ziekte of een ongeval. Wie moet er dan op de winkel passen? En hoe vang je dit op?

Want als jij je niet meer kunt inzetten voor je winkel, kan dat gevolgen hebben voor je portemonnee. Met een Ondernemers-AOV regel je financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren dat je als (web)winkelier aansprakelijk wordt gesteld. Bijvoorbeeld door een klant die uitglijdt over een pas gedweilde vloer of vanwege een gebrekkig product. Dit kan leiden tot flinke schadeclaims. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering helpt je bij het verweer en vergoedt de schade aan personen en zaken.

Je winkel sluiten door schade?

Een storing in je webshop kan omzetverlies betekenen. Beperk dit soort risico's met een verzekeringspakket op maat voor de detailhandel.

Dit kun je doen

Bedrijfsschadeverzekering

Wanneer jouw winkel door een brand, waterschade of een websitestoring een periode gesloten is, betekent dit dat je omzet en klanten kunt verliezen. Je vaste lasten zoals personeelskosten en huur lopen gewoon door. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt deze vaste lasten en de misgelopen winst.

Heb je vervangende bedrijfsruimte nodig of moet je inventaris huren om je winkel snel weer te kunnen openen? Ook deze kosten worden vergoed.

Inventaris- en goederenverzekering

Een inventaris- en goederenverzekering verzekert de inhoud van je bedrijfspand tegen onder meer brand, storm en waterschade. Wanneer je zelf verbeteringen aan het huurpand hebt aangebracht, zoals een toonbank, houten vloer of keukenblok, dan kun je dit als huurdersbelang meeverzekeren.

Als je bederfelijke producten hebt staan, kan dekking voor koelschade goed van pas komen. Aanvullend op deze detailhandelverzekering kun je ook geld, glas en elektronica, zoals kassasystemen en computers, meeverzekeren.

Verzuimverzekering

Een winkel is zo goed als zijn personeel. Je bent dan ook zuinig op je werknemers, maar toch kan iemand uitvallen. Een verzuimverzekering dekt het risico op loondoorbetaling.

Daarnaast loop je andere werkgeversrisico’s, tot wel twaalf jaar lang. Deze risico’s kun je afdekken met een Ziektewet-eigenrisicoverzekering en een WGA-eigenrisicoverzekering.

Verzekeringspakket detailhandel

Meerdere verzekeraars bieden een verzekeringspakket voor de detailhandel aan. Zo’n pakket bevat verschillende verzekeringen voor de detailhandel. Het voordeel is dat je meerdere verzekeringen overzichtelijk op één polis hebt staan en meestal profiteert van branchespecifieke voordelen of een pakketkorting. Een verzekeringsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Brand in je winkel of een storing in je webshop kan omzetverlies betekenen. Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Beperk je risico's

12 april 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.