Gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca

06 augustus 2018
kosten horecaverzekeringen

Verzekeringen beschermen je horecabedrijf tegen risico’s. Denk aan arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid of ziekteverzuim. Wat zijn de gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca?

kosten horecaverzekeringen

Nadenken over risico’s is misschien niet je favoriete bezigheid. Toch kunnen allerlei dingen roet in het eten gooien. Jouw chef-kok kan bijvoorbeeld door een ongeval langdurig arbeidsongeschikt raken. Maar ook kan een gast jou aansprakelijk stellen als hij uitglijdt over een pas gedweilde vloer.

Horecaverzekeringen kunnen in dit soort gevallen bescherming bieden. Maar wat betaal je eigenlijk voor die bescherming? Als antwoord op die vraag vind je hieronder een voorbeeld van de gemiddelde kosten van horecaverzekeringen. Ook lees je welke factoren de hoogte van die kosten bepalen.

Voorbeeld van gemiddelde kosten horecaverzekeringen

In dit voorbeeld gaan we uit van een restauranthouder van 45 jaar. Hij heeft 7 werknemers in dienst met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar. Op basis van het laatste is de gemiddelde jaarloonsom verzekerd loon voor de verzuimverzekering: 125.000 euro.

Een overzicht van de gemiddelde kosten:

Horecaverzekeringen Kostenindicatie per maand
Arbeidsongeschiktheidsverzekering 280 euro
Schadeverzekeringen: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, inventaris- en goederenverzekering, bedrijfsschadeverzekering 160 euro
Verzuimverzekering 195 euro
Arbodienstverlening in aanvulling op de verzuimverzekering 60 euro
Totaal: 695 euro

Let op

Deze kosten zijn een grove indicatie. Op basis van allerlei factoren kan de premie verschillen. Zo loopt een kleinere horecazaak meestal minder risico’s dan een grotere horecazaak.

Tip

Wil je weten welke verzekeringen je echt nodig hebt? Bekijk de top 6 verzekeringen voor ondernemers in de horeca.

Wat bepaalt de hoogte van de kosten?

Meerdere factoren bepalen de kosten van een verzekering. Denk aan:

  • de verzekeringen en dekkingen die je kiest
  • het verzekerde bedrag dat je kiest
  • het eigen risico dat je kiest
  • de leeftijd van de horecaondernemer
  • de werkzaamheden van de ondernemer
  • de inkomen van de ondernemer
  • de jaaromzet
  • het soort horecabedrijf
  • het aantal werknemers en de samenstelling van het personeelsbestand (o.a. leeftijd, aantal parttimers)
  • de verzuimcijfers van de afgelopen jaren

De kosten kunnen per horecabedrijf dus verschillen. Daarbij heb je zelf invloed op meerdere factoren die de hoogte bepalen.

Advies over risico’s en kosten

Wil je weten wat de risico’s zijn voor je personeel en horecazaak? En wat het kost om deze risico’s af te dekken? Neem dan contact op met een verzekeringsadviseur. Zo’n adviseur geeft niet alleen advies over horecaverzekeringen, maar kan je ook helpen bij het voorkomen en beperken van risico’s.

Je bent natuurlijk niet de enige die met deze risico's te maken heeft. Wil je weten hoe andere ondernemers in de horeca omgaan met risico's en verzekeren? Lees hun ervaringen met ondernemen, personeel en schade.

Zorg dat je een stabiel horecabedrijf neerzet, je risico's verkleint en klaar bent voor groei.

 

Zo blijft jouw horecazaak bestaan

06 augustus 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van horecapersoneel?

X
Kosten horecapersoneel

Krijg inzicht in alle personeelskosten in de horeca met deze gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.