Wat kost horeca­personeel?

horecapersoneel

Krijg direct inzicht in kosten van horeca­personeel.

kosten horecaverzekeringen
kosten horecaverzekeringen

Gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca

Verzekeringen beschermen je horecabedrijf tegen risico’s. Denk aan arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid of ziekte­verzuim. Wat zijn de gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca?

Nadenken over risico’s is misschien niet je favoriete bezigheid. Toch kunnen allerlei dingen roet in het eten gooien. Jouw chef-kok kan bijvoorbeeld door een ongeval langdurig arbeidsongeschikt raken. Maar ook kan een gast jou aansprakelijk stellen als hij uitglijdt over een pas gedweilde vloer.

Horeca­verzekeringen kunnen in dit soort gevallen bescherming bieden. Maar wat betaal je eigenlijk voor die bescherming?

Als antwoord op die vraag vind je hieronder een voorbeeld van de gemiddelde kosten van horeca­verzekeringen. Ook lees je welke factoren de hoogte van die kosten bepalen.

Voorbeeld van gemiddelde kosten horeca­verzekeringen

In dit voorbeeld gaan we uit van een restauranthouder van 45 jaar. Hij heeft 7 werknemers in dienst met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar. Op basis van het laatste is de gemiddelde jaarloonsom verzekerd loon voor de verzuim­verzekering: 125.000 euro.

Een overzicht van de gemiddelde kosten:

Horeca­verzekeringen

Kostenindicatie per maand

Arbeidsongeschiktheids­verzekering 280 euro
Schade­verzekeringen: bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering, rechtsbijstand­verzekering, inventaris- en goederen­verzekering, bedrijfsschade­verzekering 160 euro
Verzuim­verzekering 195 euro
Arbodienstverlening in aanvulling op de verzuim­verzekering 60 euro
Totaal: 695 euro

Let op

Deze kosten zijn een grove indicatie. Op basis van allerlei factoren kan de premie verschillen. Zo loopt een kleinere horecazaak meestal minder risico’s dan een grotere horecazaak.

Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Tip

Wil je weten welke verzekeringen je echt nodig hebt? Bekijk de top 5 verzekeringen voor ondernemers in de horeca.

Wat bepaalt de hoogte van de kosten?

Meerdere factoren bepalen de kosten van een verzekering. Denk aan:

  • de verzekeringen en dekkingen die je kiest
  • het verzekerde bedrag dat je kiest
  • het eigen risico dat je kiest
  • de leeftijd van de horecaondernemer
  • de werkzaamheden van de ondernemer
  • de inkomen van de ondernemer
  • de jaaromzet
  • het soort horecabedrijf
  • het aantal werknemers en de samenstelling van het personeels­bestand (o.a. leeftijd, aantal parttimers)
  • de verzuimcijfers van de afgelopen jaren

De kosten kunnen per horecabedrijf dus verschillen. Daarbij heb je zelf invloed op meerdere factoren die de hoogte bepalen.

Advies over risico’s en kosten

Wil je weten wat de risico’s zijn voor je personeel en horecazaak? En wat het kost om deze risico’s af te dekken? Neem dan contact op met een verzekerings­adviseur. Zo’n adviseur geeft niet alleen advies over horeca­verzekeringen, maar kan je ook helpen bij het voorkomen en beperken van risico’s.

Je bent natuurlijk niet de enige die met deze risico's te maken heeft. Wil je weten hoe andere ondernemers in de horeca omgaan met risico's en verzekeren? Lees hun ervaringen met ondernemen, personeel en schade.

Groeien in de horeca

Groeien met jouw horecazaak?

Brand in de keuken of een check-kok die zich snijdt? Zorg dat je een stabiel horecabedrijf neerzet, je risico's verkleint en klaar bent voor groei.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests