Wat kost horeca­personeel?

horecapersoneel

Krijg direct inzicht in kosten van horeca­personeel.

kosten horecaverzekeringen
kosten horecaverzekeringen

Gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca

4933 Verzekeringen beschermen je horecabedrijf tegen risico’s. Denk aan arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid of ziekte­verzuim. Wat zijn de gemiddelde kosten van verzekeringen voor de horeca?

Bekijk dit artikel voor:

Nadenken over risico’s is misschien niet je favoriete bezigheid. Toch kunnen allerlei dingen roet in het eten gooien. Jouw chef-kok kan bijvoorbeeld door een ongeval langdurig arbeidsongeschikt raken. Maar ook kan een gast jou aansprakelijk stellen als hij uitglijdt over een pas gedweilde vloer.

Horeca­verzekeringen kunnen in dit soort gevallen bescherming bieden. Maar wat betaal je eigenlijk voor die bescherming?

Als antwoord op die vraag vind je hieronder voorbeelden van de gemiddelde kosten van horeca­verzekeringen. Ook lees je welke factoren de hoogte van die kosten bepalen.

Voorbeelden van gemiddelde kosten horeca­verzekeringen

In de volgende voorbeeldberekeningen is niet rekening gehouden met assurantiebelasting en pakketkorting: 

horecaverzekeringen maandpremies

1. Bedrijfs­aansprakelijk­heids­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een restauranthouder:

  • Jaaromzet: 1.800.000 euro
  • Verzekerd bedrag per verzekeringsjaar: 2.500.000 euro
  • Eigen risico per gebeurtenis: 100 euro

Premiekosten per maand: 82,50 euro

2. Verzuim­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een restauranthouder:

  • Aantal personeels­leden: 7
  • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
  • Gemiddeld ziekte­verzuim afgelopen 3 jaar: 1,5%
  • Gemiddelde jaarloonsom: 125.000 euro

Premiekosten per maand: 220 euro

3. Arbeidsongeschiktheids­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een broodjeszaakhouder:

  • Leeftijd: 45 jaar
  • Verzekerd bedrag: 25.000 euro
  • Eindleeftijd: 68 jaar
  • Eigen risicotermijn: 60 dagen

Premiekosten per maand: 193 euro

Bekijk meer premievoorbeelden voor de arbeidsongeschiktheids­verzekering.

Risico horeca ondernemer

Geen standaardrecept

Echte tegenvallers hebben grote impact. Hoe zorg je ervoor dat jouw horecazaak blijft bestaan, juist als het tegenzit?

4. Bedrijfsschade­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een restauranthouder:

  • Brutowinst: 185.000 euro
  • Uitkeringstermijn: 78 weken

Premiekosten per maand: 51,15 euro*

*inclusief assurantiebelasting

5. Inventaris en goederen­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een restauranthouder:

  • Het verzekerde bedrag voor de goederen: 5.000 euro
  • Het verzekerde bedrag voor de inventaris: 120.000 euro
  • Eigen risico: 250 euro per keer

Premiekosten per maand: 46,95 euro

6. Ongevallen­verzekering: premievoorbeeld kosten

We hebben een voorbeeldberekening van een snackbar:

  • Maximale uitkering: 50.000 euro bij blijvende invaliditeit na een ongeval
  • Uitkering bij overlijden: 25.000 euro bij een ongeval
  • 24-uursdekking
  • Aantal personeels­leden: 5

Premiekosten per maand: 10,27 euro

Wil je weten welke verzekeringen je echt nodig hebt? Bekijk de top 9 verzekeringen voor horecaondernemers.

Wat bepaalt de hoogte van de kosten?

Meerdere factoren bepalen de premiekosten van een verzekering. Denk aan:

  • de verzekeringen en dekkingen die je kiest
  • het verzekerde bedrag dat je kiest
  • het eigen risico dat je kiest
  • de leeftijd van de horecaondernemer
  • de werkzaamheden van de ondernemer
  • de inkomen van de ondernemer
  • de jaaromzet
  • het soort horecabedrijf
  • het aantal werknemers en de samenstelling van het personeels­bestand (o.a. leeftijd, aantal parttimers)
  • de verzuim­cijfers van de afgelopen jaren

De kosten kunnen per horecabedrijf verschillen. Daarbij heb je zelf invloed op meerdere factoren die de hoogte bepalen.

Als je meerdere horeca­verzekeringen combineert krijg je vaak pakketkorting. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw horecazaak? Vraag een offerte op maat en laat je adviseren door een adviseur.

Deze kosten en voorbeeldberekeningen in dit artikel zijn een grove indicatie, de exacte maandpremie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Factoren die premies beïnvloeden

Op basis van allerlei factoren kan de premie verschillen. Zo loopt een kleinere horecazaak meestal minder risico’s dan een grotere horecazaak. Het is goed om te weten dat de meeste verzekeringspremies aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting.

Advies over risico’s in de horeca en kosten

Wil je weten wat de risico’s zijn voor je personeel en horecazaak? En wat het kost om deze risico’s af te dekken? Neem dan contact op met een verzekerings­adviseur.

Zo’n adviseur geeft niet alleen advies over horeca­verzekeringen, maar kan je ook helpen bij het voorkomen en beperken van risico’s.

Je bent natuurlijk niet de enige die met deze risico's te maken heeft. Wil je weten hoe andere ondernemers in de horeca omgaan met risico's en verzekeren? Lees hun ervaringen met ondernemen, personeel en schade.

Groeien in de horeca

Groeien met jouw horecazaak?

Brand in de keuken of een chef-kok die zich snijdt? Zorg dat je een stabiel horecabedrijf neerzet, je risico's verkleint en klaar bent voor groei.

Meest gelezen

Minimumloon in de horeca, zo werkt het

99217 Wat is het minimumloon in de horeca? En wat betaal je als een horecawerknemer nog maar 16, 17, 18, 19 of 20 jaar is? Alles over het minimumloon en minimumjeugdloon in de horeca.

Uurloon in de horeca, hoe zit het precies?

47518 In de horeca wordt vaak gewerkt met een uurloon. Hoe bereken je het uurloon? Wat is het minimumuurloon in de horeca? En betaal je een hoger uurloon op feestdagen en zondagen?

Whitepapers en online tests