Personeelsplan 2017, maak je voornemens waar

02 januari 2017
Plan maken personeel 2017

Wat zijn jouw doelen voor dit nieuwe jaar op het gebied van personeel? Hoe ga je dat aanpakken? Dit artikel helpt je om een plan te maken voor een succesvol 2017. Inclusief handige reminders.

Plan maken personeel 2017

Beleid aanpassen?

Als ondernemer wil je dingen helder hebben. Voor jezelf en je personeel. Je wilt dus een goed personeelsbeleid voeren. Een belangrijk onderdeel van je personeelsbeleid is dat het voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Ken jij de belangrijkste wetswijzigingen per 2017 al? Pas je beleid daarop aan.

Tip

Per 1 juli volgen er altijd nieuwe wetswijzigingen. Plan een afspraak in je agenda om dit op tijd (in juni) te checken. Of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Agenda personeel 2017

Probeer zo veel mogelijk personeelszaken voor 2017 alvast in te plannen. Dat geeft je rust. Houd in je planning rekening met vakanties en verplichte vrije dagen. Bekijk het overzicht van feestdagen en schoolvakanties 2017.

Plan ook alvast de jaarlijkse gesprekken in met je personeel. Een planningsgesprek voer je normaal gesproken in het begin van een jaar. Halverwege het jaar houd je een functioneringsgesprek en aan het einde van een jaar een beoordelingsgesprek. Dit is niet verplicht, maar het kan een goede manier zijn om werknemers structureel te helpen bij hun ontwikkeling.

Wat kun je nog meer inplannen? Denk aan: bedrijfsuitjes, jubilea, uitbetaling vakantiegeld, aflopende contracten, werkroosters, etc.

Groeien met personeel?

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Een verzekerings­adviseur brengt het voor je in kaart.

Vind een adviseur

Strategische personeelsplanning

Is het tijd om je strategie rond personeel aan te passen of te updaten? Heb je de juiste ‘poppetjes’ op de juiste posities? Denk na over 2017 en verder. Strategische personeelsplanning vraagt om een goed uitgewerkte visie op de toekomst. Je kunt namelijk alleen bepalen welke mensen nodig zijn als je een duidelijke koers voor ogen hebt. Het ontwikkelen van een visie begint bij de huidige situatie. Daarvandaan bekijk je wat je bedrijf in de toekomst nodig heeft om succesvol te blijven.
Hoe pak je dat aan? Lees het artikel Wat kan ik met strategische personeelsplanning?

Doelen bepalen

Zonder doel kun je niet scoren. Heb jij je doelen voor 2017 al helder? Vertaal je bedrijfsdoelen naar doelen per werknemer of afdeling. Je kunt je werknemers extra motiveren om die doelen te halen door er een prestatiebeloning aan te koppelen. Zo komt je bedrijf vooruit.

Voornemens waarmaken

Je kunt voor jezelf ook een doel stellen op het gebied van personeelszaken. Wat wil jij bereiken in 2017? Misschien wil je het ziekteverzuim binnen je bedrijf terugdringen, een betere personeelsadministratie voeren, je personeelskosten verlagen, personeel beter motiveren. Of misschien focus jij je wel op het aannemen van meer personeel. Laat het ons weten. Doe mee aan de poll, zodat we weten welke artikelen jij nodig hebt om je voornemens waar te maken. Succes!

02 januari 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.