Werkplezier beste medicijn tegen verzuim

02 mei 2017
Werkplezier verzuim voorkomen ziekte

De beste manier om ziekteverzuim te verlagen, is het verhogen van het werkplezier. Dat zegt een ruime meerderheid van de ondernemers in het MKB. Andere methoden, zoals 'telefonisch ziek melden', scoren veel minder goed.

Werkplezier verzuim voorkomen ziekte

Dat blijkt uit een poll op OndernemenMetPersoneel.nl. In de maand april werd de poll door 189 ondernemers en HR-professionals ingevuld. Ruim 83 procent stemde op 'Werkplezier verhogen' als beste methode tegen ziekteverzuim. Op ruime afstand gevolgd door 'Sporten stimuleren' met 8 procent van de stemmen. Goed controleren (4,2%), telefonisch ziek melden (3,7%) en gezond voedsel op het werk (1,1%) blijken minder goed te werken volgens de respondenten.

Tips om werkplezier te verhogen

Hoe kun je als ondernemer het werkplezier verhogen voor je personeel? 3 tips:

1. Zorg voor ontspanning

Af en toe ontspannen is cruciaal. Zorg dus voor vormen van ontspanning op de werkvloer of dichtbij, zoals sport, spelletjes of ontspanningsoefeningen. In de meeste bedrijven werkt ontspanning uitstekend om personeel betrokken, gemotiveerd en gezond te houden. Welke vorm van ontspanning kun je het beste kiezen? Lees deze 8 tips voor ontspanning op het werk.

2. Laat je personeel scoren

Waar doe ik het eigenlijk voor? Die vraag is dodelijk voor de motivatie van je personeel. Zorg ervoor dat er altijd duidelijke doelen zijn binnen je bedrijf. Geef je personeel verantwoordelijkheid en individuele doelen. Vier vervolgens ieder doelpunt. Laat zien dat het wel degelijk uitmaakt hoe goed je werknemer presteert. Beloon hem daarvoor. Dan zullen je goede werknemers nooit hun motivatie verliezen. Hoe regel je dat precies? Lees het artikel Scoren met personeel, 5 tips voor een winnend team.

3. Zorg voor goed personeelsbeleid

Je personeel zal meer plezier krijgen in het werk als er een goede, degelijke basis is. Zorg dat er binnen je bedrijf duidelijkheid is over personeelszaken, zoals contracten, functieprofielen en beoordelingscriteria. Je werknemers hoeven zich dan geen zorgen te maken, het wordt allemaal op tijd geregeld. Daardoor kunnen je werknemers zich concentreren op hun werk. Goed personeelsbeleid motiveert je werknemers om hun best te doen. Lees meer over Het belang van goed personeelsbeleid.

02 mei 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.