Ziekteverzuim het laagst in de horeca

30 september 2015
Ziekteverzuim horeca

In de horeca is het ziekteverzuim het laagst. Het ging in het tweede kwartaal van 2015 om een percentage van 2,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ziekteverzuim horeca

Het gemiddelde ziekteverzuim was in het afgelopen kwartaal 3,7 procent. Daarbij waren de verschillen tussen de bedrijfstakken groot. Zo lag het ziekteverzuim in het onderwijs met 4,9 procent meer dan twee keer zo hoog als in de horeca. De bouw zat met 3,7 procent precies op het gemiddelde.

Het CBS publiceerde ook resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden. Daaruit blijkt dat vorig jaar 43 procent van de werknemers zich in de voorafgaande twaalf maanden weleens ziek heeft gemeld. Gemiddeld meldden zij zich in 2014 één keer ziek en was de verzuimduur ruim zes dagen.

Bijna een kwart van de ziekmeldingen kwam volgens de werknemers (deels) voort uit omstandigheden op het werk. Bij de overige driekwart van de ziekmeldingen had de oorzaak niets met het werk te maken. Griep was een veel voorkomende reden voor werknemers om zich ziek te melden.

Tip

Wil je verzuim in je bedrijf voorkomen? En weten hoe je dit personeelsrisico kunt afdekken met een ziekteverzuimverzekering? Lees dan vijf vragen over deze verzekering.

Bron: CBS

30 september 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.