Buitenlandse werknemers
Buitenlandse werknemers

Overheid helpt buitenlandse werknemers op weg

Veel bedrijven hebben buitenlandse werknemers in dienst. Voor arbeidsmigranten uit Europa bestaat sinds kort een handige brochure van de overheid. Die helpt hen op weg, maar is ook nuttig voor werkgevers.

Het is niet altijd makkelijk om goed personeel te vinden. Sommige werkgevers kijken daarom over de grens, bijvoorbeeld voor het werven van talentvolle ICT’ers. Deze kersverse arbeidsmigranten zien echter veel op zich afkomen. Ze moeten het nodige regelen en zijn niet altijd op de hoogte van hun rechten.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt daarom met een handige brochure. Die is bedoeld voor arbeidsmigranten uit de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Kroatië of Zwitserland. Er zijn vertalingen beschikbaar in verschillende Europese talen.

Nuttig voor werkgevers

De brochure is niet alleen handig voor arbeidsmigranten uit Europa die hier willen wonen en werken. Als werkgever kun je hier ook je voordeel mee doen. Je kunt de brochure bijvoorbeeld toesturen aan Europese, buitenlandse werknemers die voor jou gaan werken. Op die manier help je hen om alles goed te regelen.

Uiteraard moet je als werkgever ook aan de bak en veel regelen. Bij buitenlandse werknemers heb je namelijk te maken met specifieke regels. Omdat steeds meer buitenlandse werknemers hier (tijdelijk) komen wonen en werken, worden de regels bovendien aangescherpt. Het is dus slim om die in het oog te houden.

Bron: SZW

Meest gelezen

Whitepapers en online tests