Overzicht van subsidies voor personeel

- bijgewerkt op 12 oktober 2016
Subsidies voor personeel

Personeel kost je onderneming een hoop geld, maar met subsidies en belastingvoordelen kun je de financiële pijn enigszins verzachten. Het loont dus om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden op dit gebied.

Subsidies voor personeel

Veel personeelssubsidies zijn gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen en arbeidsgehandicapten. De overheid wil met een financiële bijdrage ervoor zorgen dat zij makkelijker aan de slag komen.

Voor slimme werkgevers liggen hier financiële voordelen. Om die voordelen ook echt te pakken, is een goede voorbereiding vereist. Verdiep je daarom goed in de regelingen en hun voorwaarden en bekijk hoe dit valt in te passen in je personeelsbeleid.

Subsidies aannemen personeel

Mobiliteitsbonus

Neem je een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder of een arbeidsgehandicapte in dienst? Dan heb je als werkgever drie jaar lang recht op een mobiliteitsbonus. Het gaat om de volgende bedragen:

Voor wie? Jaarlijkse bonus
Uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder € 7000
Arbeidsgehandicapte die gaat werken en ten minste het
minimumloon verdient
€ 7000
Arbeidsgehandicapte die met loondispensatie gaat werken € 3500

Een voorwaarde voor de mobiliteitsbonus is dat de werknemer een doelgroepverklaring van het UWV heeft. Daarin staat dat hij een uitkering had op de dag voordat hij in dienst kwam. Je mag verder slechts één mobiliteitsbonus toepassen. Als de werknemer in beide categorieën valt (uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder én arbeidsgehandicapt), dan krijg je alleen de mobiliteitsbonus voor arbeidsgehandicapten. De mobiliteitsbonus ontvang je als een korting op de premies werknemersverzekeringen die je betaalt als werkgever.

Lees meer over de mobiliteitsbonus op Ondernemersplein.

Krijg grip op personeelskosten

Lees het gratis whitepaper met daarin:

  • De waarde van personeel
  • Personeelskosten op een rij
  • 5 manieren om te besparen

Download whitepaper

Proefplaatsing van een werkloze of gedeeltelijk arbeidsgeschikte

Wil je een werkloze of gedeeltelijk arbeidsgeschikte wel aannemen, maar eerst kijken of hij geschikt is voor een functie? Dan behoort een proefplaatsing tot de mogelijkheden. Tijdens een periode van twee maanden (te verlengen tot zes maanden als dit nodig is) hoef je geen loon te betalen aan de werknemer. In die periode loopt de uitkering van de werknemer gewoon door. De proefplaatsing is niet geheel vrijblijvend, want je moet wel beloven dat je hierna een contract van minimaal zes maanden aanbiedt.

Lees meer over de proefplaatsing van een werkloze of gedeeltelijk arbeidsgeschikte op de website van het UWV.

Premievrijstelling marginale arbeid

Bij een uitkeringsgerechtigde die je voor minder dan zes aaneengesloten weken in dienst neemt, kun je een vrijstelling van de premies werknemersverzekeringen krijgen. Dit heet de premievrijstelling marginale arbeid. Deze vrijstelling is interessant voor werkgevers die te maken hebben met piekperioden, zoals vaak het geval is in de landbouw.

Lees meer over de premievrijstelling marginale arbeid op Ondernemersplein.

Loondispensatie bij Wajongers

Wajongers zijn jongeren die door een ziekte of handicap moeilijk of niet kunnen werken. Zij krijgen tot hun AOW-leeftijd een Wajong-uitkering. Wanneer je een Wajonger aanneemt, betaal je dankzij loondispensatie slechts een deel van het salaris van deze jonggehandicapte. Hoe hoog dat deel is, wordt bepaald door een arbeidsdeskundige. Het UWV neemt de rest van het loon voor zijn rekening. De loondispensatie kan een halfjaar tot maximaal vijf jaar duren.

Lees meer over loondispensatie bij Wajongers op de website van het UWV.

Subsidies arbeidsomstandigheden

Aanpassingen werkplek

Bij een zieke of gehandicapte werknemer moet je soms de werkplek (laten) aanpassen om hem in dienst te nemen of te houden. Denk aan een traplift, aangepast toilet of een speciaal ingerichte werkplek. In dat geval kom je als werkgever in aanmerking voor een vergoeding. Als de werknemer de voorzieningen kan meenemen naar een andere werkgever, dan ontvangt hij zelf de subsidie. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een aangepaste bureaustoel.

Lees meer over de subsidie voor aanpassingen op de werkplek op Ondernemersplein.

Tip

Het regelen van subsidies kan soms ingewikkeld zijn. Win daarom advies in bij meer ervaren ondernemers of neem een adviseur in de arm. Voor een eerste blik op de subsidiemogelijkheden is er de subsidiecalculator. Die is ontwikkeld in samenwerking met het UWV.

- bijgewerkt op 12 oktober 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van personeel?

X
Kosten van personeel

Krijg grip op je personeelskosten met dit gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.