Werk tijdens vakantie
Werk tijdens vakantie

Nederlander werkt vaker tijdens vakantie

Drie op de tien Nederlanders onderbreken af en toe de vakantiepret om te werken. Zij controleren en beantwoorden bijvoorbeeld hun zakelijke e-mail. Een derde doet dit vaker dan voorheen, zo blijkt uit een onderzoek van Multiscope.

Het is belangrijk dat je werknemers tijdens hun vakantie volledig kunnen uitrusten. Op die manier herstellen zij van de inspanningen die zij hebben geleverd. Dit voorkomt dat de werkstress onder je personeel onnodig oploopt. Ook verklein je hiermee de kans op ziekte­verzuim doordat werknemers overbelast raken.

Een deel van de werknemers werkt echter door tijdens de vakantie. Zo zegt 21 procent een paar keer per vakantie te werken en 9 procent dagelijks. Zij gebruiken daarbij vaak een smartphone of tablet. Dat gaat steeds makkelijker dankzij de groeiende beschikbaarheid van draadloos internet in het buitenland.

Werken tijdens de vakantie is echter niet voor iedereen een zegen. Vier van de tien werkenden vinden het lastig om zich af te sluiten van het werk door de mogelijkheid om online te werken en zes van de tien vinden dit zelfs vervelend. Slechts een klein deel (14 procent) vindt dit juist prettig.

Bron: Multiscope

Meest gelezen

Whitepapers en online tests