MKB worstelt met burn-outs en langdurige ziekte

31 oktober 2017
Burn-out burnout personeel werknemer langdurig verzuim ziekte MKB

Een burn-out is de meest voorkomende oorzaak van langdurig verzuim in het midden- en kleinbedrijf (MKB). 34 procent van de ondernemers in het MKB worstelt met burn-outs van personeel. Blessures zijn veel minder vaak de boosdoener.

Burn-out burnout personeel werknemer langdurig verzuim ziekte MKB

Dat blijkt uit een poll van OndernemenMetPersoneel.nl onder 147 ondernemers en HR-verantwoordelijken in het MKB.

75 procent getroffen door langdurig verzuim 

Slechts 15 procent van de respondenten heeft geen last van langdurig verzuim. Gevraagd naar de meest voorkomende vorm van langdurig ziekteverzuim stemde 34 procent op burn-outs. Iets meer dan 32 procent stemde op andere vormen van ziekte.

Slechts 5 procent gaf aan dat blessures de voornaamste oorzaak zijn van langdurig verzuim binnen het bedrijf. Zo'n 13 procent heeft te maken met meerdere vormen van langdurig ziekteverzuim.

7 tips bij langdurend verzuim

Je kunt werknemers lange tijd kwijt zijn aan bovenstaande vormen van ziekteverzuim. Als een werknemer langer dan 6 weken niet volledig kan werken, spreek je van langdurig of langdurend verzuim.

Hoe kun je de kans op langdurend verzuim verkleinen? En hoe ga je om met werknemers die langdurig uit de running zijn? Gebruik deze 7 tips van VerzuimCoach Ike Sarlemijn.

31 oktober 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.