Subsidie voor duurzaam inzetbaar personeel

11 juli 2014
Duurzame inzetbaarheid

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt 22 miljoen euro beschikbaar voor duurzaam inzetbaar personeel. De subsidie is vooral gericht op het midden- en kleinbedrijf.

Duurzame inzetbaarheid

Het gaat om een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Die kan worden ingezet voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. Volgens de overheid is dat steeds belangrijker door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking in Nederland.

De voordelen van duurzaam inzetbare medewerkers zijn groot. Zo profiteer je als werkgever van minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Dat bereik je door in je personeelsbeleid rekening te houden met thema’s als betrokkenheid, gezondheid en ontwikkeling.

Bedrijven komen vanaf oktober in aanmerking voor een subsidie van 50 procent van de projectkosten. Het moet dan gaan om kleinschalige projecten van maximaal 20.000 euro. De uitvoering van de regeling ligt in handen van het Agentschap SZW. Dit is een onderdeel van het ministerie van SZW.

Bron: Agentschap SZW

11 juli 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.