Burn-out burnout personeel werknemer langdurig verzuim ziekte MKB
Burn-out burnout personeel werknemer langdurig verzuim ziekte MKB

MKB worstelt met burn-outs en langdurige ziekte

Een burn-out is de meest voorkomende oorzaak van langdurig verzuim in het midden- en kleinbedrijf (MKB). 34 procent van de ondernemers in het MKB worstelt met burn-outs van personeel. Blessures zijn veel minder vaak de boosdoener.

Dat blijkt uit een poll van OndernemenMet­Personeel.nl onder 147 ondernemers en HR-verantwoordelijken in het MKB.

75 procent getroffen door langdurig verzuim 

Slechts 15 procent van de respondenten heeft geen last van langdurig verzuim. Gevraagd naar de meest voorkomende vorm van langdurig ziekte­verzuim stemde 34 procent op burn-outs. Iets meer dan 32 procent stemde op andere vormen van ziekte.

Slechts 5 procent gaf aan dat blessures de voornaamste oorzaak zijn van langdurig verzuim binnen het bedrijf. Zo'n 13 procent heeft te maken met meerdere vormen van langdurig ziekte­verzuim.

7 tips bij langdurend verzuim

Je kunt werknemers lange tijd kwijt zijn aan bovenstaande vormen van ziekte­verzuim. Als een werknemer langer dan 6 weken niet volledig kan werken, spreek je van langdurig of langdurend verzuim.

Hoe kun je de kans op langdurend verzuim verkleinen? En hoe ga je om met werknemers die langdurig uit de running zijn? Gebruik deze 7 tips van VerzuimCoach Ike Sarlemijn.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests