Personeelsbeleid in de bouw, 8 stappen

24 januari 2020
Goed personeelsbeleid bouw

Een bouwbedrijf dat wil presteren, heeft een goed personeelsbeleid nodig. Hoe kom je tot een scherp personeelsbeleid en een goede uitvoering in de praktijk? Een stappenplan voor werkgevers in de bouw.

Goed personeelsbeleid bouw

Met een duidelijk personeelsbeleid krijg je meer overzicht en rust. In plaats van constant achter de feiten aanlopen en crisismanagement voeren, kun je meer gaan sturen op resultaten.

Wat is personeelsbeleid?

Personeelsbeleid gaat over de manier waarop jouw bedrijf met personeel omgaat. Een goed personeelsbeleid sluit aan bij je bedrijfsdoelen. Het is het uitgangspunt voor al je personeelszaken.

Het is slim om de hoofdlijnen van je personeelsbeleid op papier te zetten. Als ondernemer bewaak jij vervolgens de uitvoering van het personeelsbeleid. Je kunt iemand aanstellen om dit beleid uit te voeren, zoals een manager personeelszaken.

Kernvragen van personeelsbeleid:

  1. Hoe kunnen mijn werknemers bijdragen aan het halen van bedrijfsdoelen?
  2. Hoe zorg ik ervoor dat personeel optimaal kan presteren?
  3. Aan welke wetten en regels moet ik voldoen rondom personeel?

Voordelen van een personeelsbeleid in de bouw:

  • Het maakt van jou een peoplemanager en dus een betere allround ondernemer. 
  • Je personeel heeft het nodig. Werknemers zullen veel sneller tevreden zijn als er binnen je bedrijf duidelijkheid is over personeelszaken. 
  • Het maakt je bedrijf aantrekkelijk voor talentvolle en ervaren vakmensen. Zo voorkom je een personeelstekort
  • Het vormt een goede basis voor structurele groei. Met de juiste, gemotiveerde vakmensen aan boord, kun je bedrijfsdoelen veel makkelijker halen.

Tip

Lees meer over het belang van goed personeelbeleid.

Stappenplan personeelsbeleid in de bouw

1. Zorg voor veilig en gezond werk

Iedere werknemer in de bouw moet kunnen rekenen op een veilige en gezonde werkplek. Dit is een belangrijke voorwaarde voor goed personeelsbeleid.

Met veilig en gezond werk stimuleer je de duurzame inzetbaarheid van personeel en voorkom je dat medewerkers vroegtijdig uitvallen door fysieke klachten. 

Zieke werknemer in de bouw?

Je kunt er veel geld mee kwijt zijn, maar dat hoeft niet! Wapen je tegen de gevolgen van verzuim.

Bekijk de oplossingen

Je zorgt voor een veilige werkplek door een goed arbobeleid te voeren. Dat betekent dat je alle risico’s voor je personeel in kaart brengt en deze concreet aanpakt.

2. Voldoe aan het arbeidsrecht

Je personeelsbeleid moet voldoen aan de geldende wetten en regels rondom personeel. Zorg dus dat je het arbeidsrecht kent en toepast.

Als jouw personeelsbeleid voldoet aan de wet, voorkom je boetes, naheffingen, rechtszaken en andere nare gevolgen. Je voorkomt daarmee onnodige personeelskosten. En, belangrijker nog, je geeft je werknemers de bescherming waar zij recht op hebben.

3. Voer een strak verzuimbeleid

Ziekteverzuim is een groot risico in de bouw. Neem dus de nodige maatregelen om het ziekteverzuim binnen je bedrijf zo laag mogelijk te houden.

Een verzuimbeleid is onmisbaar voor werkgevers in de bouw. Hoe pak jij verzuim aan? Als een werknemer bijvoorbeeld (tijdelijk) zijn eigen werk niet kan uitvoeren, dan moet je samen kijken naar alternatieve werkzaamheden. Hiermee beperk je de kosten van verzuim en voorkom je praktische problemen.

4. Zorg voor eerlijke beloning

Beloning is een belangrijk onderdeel van je personeelsbeleid. Voor een goede beloning van personeel moet je rekening houden met het minimumloon en de bepalingen in je cao.

Meestal zul je een salaris bieden dat gebruikelijk is in de bouw. Daarnaast houdt een eerlijke beloning in dat je werknemers op basis van de juiste criteria beloont. Dit betekent dat zij bij gelijkwaardig werk hetzelfde loon krijgen.

5. Bied gelijke kansen

Een goed personeelsbeleid gaat uit van gelijke kansen. Het moet bijvoorbeeld niets uitmaken of iemand man of vrouw is of uit het buitenland komt.

Toch wordt er vaak bewust of onbewust onderscheid gemaakt, waardoor niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Pas dus op voor discriminatie binnen je bedrijf.

6. Leg afspraken goed vast

Het is belangrijk om afspraken met werknemers goed vast te leggen. Als je dit een vast onderdeel maakt van het personeelsbeleid, dan voorkom je onenigheid achteraf.

Geef je werknemers een goed arbeidscontract waarin je schriftelijk de afspraken tussen jou en je werknemer bevestigt.

Ook daarna maak je afspraken (zoals over een nieuwe functie). Later kun je bij een eventueel arbeidsconflict hierop teruggrijpen. Maak bijvoorbeeld ook een personeelshandboek waarin je alle bedrijfsregels vastlegt.

7. Geef werknemers inspraak

Bij een goed personeelsbeleid hebben je werknemers voldoende inspraak. Dit heeft als voordeel dat je hun betrokkenheid verhoogt en meer draagvlak creëert voor besluiten.

Je regelt dit door een vorm van personeelsvertegenwoordiging te kiezen die past bij jouw bedrijf. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kan medezeggenschap van personeel zelfs verplicht zijn.

8. Heb aandacht voor de groei van personeel

Binnen een goed personeelsbeleid is er ook een gesprekscyclus. Door regelmatig te praten over het functioneren van je werknemer, laat je zien dat je aandacht hebt voor zijn ontwikkeling.

Het is slim om concrete doelen te stellen voor je werknemer en hem daarop te beoordelen. Om verdere groei mogelijk te maken kun je iemand ook een opleiding laten volgen.

Goed personeelsbeleid in de bouw

De wet eist van iedere ondernemer met personeel dat hij een 'goede werkgever' is. Je bent dus verplicht een goed personeelsbeleid te voeren.

Verdiep je verder in je verplichtingen als werkgever. Bekijk de 5 bouwstenen van goed werkgeverschap in de bouw.

Wat doe je als er schade is veroorzaakt tijdens de bouwwerkzaamheden of je gereedschap is gestolen?


Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit.

Kies voor zekerheid

24 januari 2020

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.