6 verzekeringen voor ondernemers in de horeca

- bijgewerkt op 20 april 2018
Horecaverzekeringen

Als horecaondernemer werk je voortdurend aan een prettige beleving voor je gasten. Deze gastvrijheid wil je natuurlijk onder alle omstandigheden blijven bieden. De volgende horecaverzekeringen helpen je daarbij.

Horecaverzekeringen

In elk horecabedrijf heb je te maken met risico's, zoals brand in de keuken of diefstal van contant geld. Deze tegenvallers kunnen er in het ergste geval voor zorgen dat je bedrijf (tijdelijk) stil komt te liggen. Met als resultaat teleurgestelde gasten, veel regelwerk en stressvolle momenten voor jou en je horecapersoneel.

Je kunt op verschillende manieren werken aan zekerheid voor je horecazaak. Bijvoorbeeld door risico’s te voorkomen met preventieve maatregelen. Daarnaast kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om je te verzekeren. Hieronder lees je meer over de belangrijkste horecaverzekeringen, in willekeurige volgorde.

Verzekeringen horeca

1. Bedrijfsschadeverzekering

Een brand of waterschade in je pand kan desastreus uitpakken. De kans is groot dat je zaak niet open kan, terwijl vaste lasten als personeelskosten of huur gewoon doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering kan je als ondernemer dan op de been houden. Je kunt bij veel verzekeraars ook een beroep doen op deze verzekering als er een calamiteit plaatsvindt in de omgeving en er daardoor een regelmatige stroom van bezoekers wegvalt.

Tip

Lees hoe Brasserie De Zalm werd getroffen door flinke waterschade. En hoe het opgelost werd.

2. Rechtsbijstandverzekering

Een conflict met de chef-kok? Of een geschil met de gemeente over een terrasvergunning? Een rechtsbijstandverzekering kan in dergelijke gevallen goed van pas komen. De juristen waar je een beroep op kunt doen, weten precies hoe ze conflicten het beste kunnen aanpakken. In veel gevallen kunnen zij de zaak in overleg oplossen. Lukt dat niet en moeten er echt juridische stappen worden ondernomen, dan doen zij dit ook voor je.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je bedrijf tegen eventuele schadeclaims. Die kunnen onder meer het gevolg zijn van schade aan personen en zaken. Denk aan klanten van een ijssalon die ziek worden van het huisgemaakte ijs of een gehuurde tent die door een rukwind aan flarden scheurt. In dergelijke gevallen kun je flinke schadeclaims voor je kiezen krijgen. Door je hiertegen te verzekeren, voorkom je dat dit de toekomst van je bedrijf in gevaar brengt.

4. Evenementenverzekering

Een evenementenverzekering is interessant als je regelmatig een (klein) evenement organiseert, zoals een optreden, bruiloft of kookworkshop. Je hebt vaak dekking bij annulering, zoals in het geval van een optreden dat je moet afblazen door plotseling noodweer of een bruiloft die op het laatste moment niet doorgaat. Ook bestaat de mogelijkheid om medewerkers die bij het evenement betrokken zijn te verzekeren tegen ongevallen.

5. Vervoerverzekering eigen goederen

Sommige horecaondernemers zijn veel op pad. Bijvoorbeeld met etenswaren die snel bederven of goederen die bezorgd moeten worden. Een vervoerverzekering eigen goederen kan dan uitkomst bieden. Dan heb je bijvoorbeeld dekking als het voedsel bederft door uitval van de koelinstallatie of als de geparkeerde auto wordt opengebroken en de goederen worden gestolen.

6. Geldverzekering

Hoewel nieuwe betaalmethoden inmiddels algemeen gebruikt worden, kom je in de horeca nog steeds veel contant geld tegen. Dit brengt de nodige risico's met zich mee, maar met een geldverzekering kun je het geld in je zaak verzekeren. Ook heb je dekking tijdens het vervoer van geld.

Verzekeringspakket horeca

Meerdere verzekeraars bieden een verzekeringspakket voor horecaondernemers aan. Zo'n pakket bevat verschillende horecaverzekeringen met speciale dekkingen voor de horeca.

Het voordeel is dat je meerdere verzekeringen overzichtelijk op één polis hebt staan en meestal profiteert van een pakketkorting. Een verzekeringsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Tip

Bekijk de video's over ondernemen met personeel in de horeca. 4 horecaondernemers uit Amsterdam delen hun ervaring.

Risico's zoals brand in de keuken of een lekkage van drankinstallaties kun je verzekeren in één pakket, speciaal voor de horeca.

Bekijk horeca verzekeringen

- bijgewerkt op 20 april 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Advies nodig over jouw bedrijfsrisico’s?

X

Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten?
Vraag het aan een adviseur.

Plan afspraak