Uurloon in de horeca, hoe zit het precies?

- bijgewerkt op 03 juli 2018
Uurloon horeca

Bij uurloon moet je rekening houden met het wettelijk minimumloon. Elk jaar per 1 januari en 1 juli wordt het minimumloon aangepast door de overheid. Hoe zit het met het uurloon in de horeca?

Uurloon horeca

Als horecaondernemer krijg je misschien weleens vragen over het uurloon. Hoe hoog het uurloon is, hangt af van het wettelijk minimumloon, de eventuele cao die van toepassing is en de individuele afspraken die je met horecamedewerkers maakt. Een wettelijk minimumuurloon kent de wet niet.

Loontabel

De overheid past twee keer per jaar het wettelijk minimumloon aan. Iedere werkgever, dus ook in de horeca, moet per 1 januari en per 1 juli bekijken of medewerkers recht hebben op verhoging van het uurloon.

Op de site van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) staan actuele loontabellen met jeugd- en uurlonen die voor de meeste horecabedrijven van kracht zijn.

Cao horeca

In de horeca cao vind je extra richtlijnen voor het maandloon en het uurloon per functiegroep. In de horeca wordt onderscheid gemaakt tussen vakkrachten, niet-vakkrachten en seizoenswerkers. De hoogte van het loon is afhankelijk van de categorie waar een horecamedewerker bijhoort. 

Wat kost horecapersoneel?

Lees het gratis whitepaper met daarin:

  • Personeelskosten op een rij voor horeca
  • Tips om slim te besparen

Download whitepaper

Feestdagen en zondagen

Voor werken op zondag zijn geen wettelijke regels rondom uurloon. Je hoeft dus geen compensatie-uren of extra uurloon te betalen.

Voor werken op erkende feestdagen heeft de KHN in de nieuwe cao vastgelegd dat horecamedewerkers voor ieder gewerkt uur of gedeelte van een uur recht hebben op vervangende vrije tijd. Dit moet binnen 26 weken na de feestdag worden toegekend.

Voor de uren die medewerkers maken op een feestdag, hebben ze gewoon recht op loon. De vervangende vrije tijd, die dan natuurlijk ook doorbetaald moet worden, is de compensatie voor het feit dat ze op de feestdag moesten werken.

Vakantiewerk

Het minimumloon geldt ook voor vakantiewerkers. Heb je in een bepaald seizoen extra medewerkers voor in de keuken of de bediening nodig?

Houd je aan de regels en zorg dat in de arbeidsovereenkomst duidelijk staat in welke periode (seizoen) de horecamedewerker werkt.

Tips

Wat doe je als er brand uitbreekt in de keuken of je chef-kok een bedrijfsongeval krijgt?

 

Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit. 

Beperk je risico's

- bijgewerkt op 03 juli 2018

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) horecapersoneel?

X
Checklist horecapersoneel

Vul de horecachecklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.