Cijfer 2021 ondernemers met personeel
Cijfer 2021 ondernemers met personeel

Personeel krijgt goede beoordeling in coronatijd

Werkgevers in Nederland zijn nog altijd zeer tevreden over hun werknemers. Toch is de gemiddelde beoordeling iets gedaald ten opzichte van vorig jaar. Een 8 is het meest gegeven cijfer.

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Met Personeel, ingevuld door 247 ondernemers en leidinggevenden in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Prima beoordeling sinds corona

Het gemiddelde cijfer ligt lager dan vorig jaar. Vooral omdat er in 2021 iets meer onvoldoendes werden gegeven. 21 procent gaf over de prestaties in het afgelopen jaar een 5 of lager. 11 procent gaf bij de beoordeling zelfs een 1.

Ondernemers zijn daarmee nog altijd positiever over hun werknemers dan voor de coronacrisis. In 2019 werden beduidend lagere cijfers gegeven. In 2020, het eerste 'coronajaar', werden juist heel hoge beoordelingen gegeven. Nu lijkt het zich iets meer te normaliseren.

Uitslag poll beoordeling 2021

Beoordeling werknemers 2021 cijfer

8 populair, 6 wint terrein

In 2021 is de 8 opnieuw het meest gegeven cijfer, met precies een kwart van de stemmen. Gevolgd door een dikke 10 (18%) en een 9 (16%).

Opvallend genoeg kiezen steeds meer ondernemers voor een magere 6 (11%). Vorig jaar werd dit cijfer door slechts 5 procent van de ondernemer gekozen.

Werknemers beoordelen?

Gebruik dan het formulier beoordeling personeel.

Beoordeling personeel 2021

Heb jij je werknemers al een beoordeling gegeven voor 2021? Veel werkgevers houden aan het begin van het nieuwe jaar nog een beoordelingsgesprek over het afgelopen jaar. Dus je hebt nog een kans om je werknemers de nodige feedback te geven.

Je kunt het direct combineren met het planningsgesprek. Op die manier kun je werknemers motiveren om in 2022 nog beter hun best te doen. En hopelijk scoren ze aan het einde van het jaar een nog hoger cijfer.

personeel

Test: Klaar voor personeel?

Test jezelf en je bedrijf. Beantwoord tien vragen met ja of nee en zie direct of je klaar bent voor (meer) personeel.

Meest gelezen

Functioneringsgesprek formulier, een voorbeeld

Een functioneringsgesprek formulier is een mooi hulpmiddel voor ondernemers met personeel. Maar waar vind je een goed formulier? En hoe moet je het invullen? In dit artikel krijg je tips en een voorbeeld om te downloaden.

360 graden feedback, wat en hoe?

Zelf je personeel beoordelen, dat is niet eenvoudig. Verzamel meningen van anderen. Dat doe je bijvoorbeeld met 360 graden feedback. Wat is dat precies en hoe werkt het? Een stappenplan voor ondernemers met personeel, inclusief vragenlijst en formulier.

Beoordelingsgesprek voeren, tips voor leidinggevenden

Een beoordelingsgesprek wordt meestal aan het einde van het jaar gehouden. Als je dit gesprek op de juiste manier voert, profiteer je daarna van een werknemer die gemotiveerd is om (nog) beter te functioneren. Hoe pak je het aan? Tien tips voor leidinggevenden.

Whitepapers en online tests