Kan een eenmanszaak personeel aannemen?

- bijgewerkt op 07 juli 2017
Eenmanszaak

De term eenmanszaak roept soms vragen op. Bijvoorbeeld de vraag of je dan ook personeel kunt inhuren. Lees meer over de mogelijkheden die je hebt als ondernemer met een eenmanszaak.

Eenmanszaak

Eenmanszaak met personeel mogelijk

Een eenmanszaak is een onderneming die door één persoon wordt gedreven. In tegenstelling tot wat sommigen denken, kun je als eenmanszaak ook onbeperkt werknemers aannemen. De term verwijst namelijk niet naar het aantal mensen dat bij jou werkzaam is, maar naar de rechtsvorm die je kiest bij de start van je bedrijf. Iedere ondernemer die zich registreert bij de Kamer van Koophandel (KvK) moet namelijk een rechtsvorm kiezen. Daarbij is de eenmanszaak een van de opties.

Voorbeelden eenmanszaak

Bij een eenmanszaak kan het bijvoorbeeld gaan om een winkelier die een eigen kledingzaak heeft. Maar ook om een zelfstandige stukadoor die werkzaam is in de bouw of een horeca-ondernemer met een eigen restaurant. Zij kunnen zich bij de KvK dus inschrijven als eenmanszaak. Andere bekende rechtsvormen zijn de vennootschap onder firma (vof) en de besloten vennootschap (bv).

Kenmerken eenmanszaak

Een eenmanszaak heeft een aantal onderscheidende kenmerken. Daarmee verschilt deze rechtsvorm van bijvoorbeeld een bv. Zo is een eenmanszaak geen rechtspersoon, wat betekent dat je als ondernemer aansprakelijk bent voor de schulden van je onderneming. Een bv is daarentegen wel een rechtspersoon en hierbij is de ondernemer in principe niet aansprakelijk. Ook verschilt een eenmanszaak onder meer op fiscaal gebied. Zo betaal je inkomstenbelasting over de winst uit je eenmanszaak en kun je onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van gunstige regelingen als de zelfstandigenaftrek. Een bv heeft deze aftrekmogelijkheid niet.

Groeien met personeel?

Samen met personeel werk je aan de groei van je bedrijf. Wil je weten wat daarbij in de weg kan staan? Een verzekerings­adviseur brengt het voor je in kaart.

Vind een adviseur

Werkgeversverplichtingen

Op het gebied van personeel lijkt een eenmanszaak op ieder ander bedrijf. Hierbij heb je namelijk te maken met dezelfde verplichtingen. Net als bij andere werkgevers moet je bijvoorbeeld het salaris op tijd uitbetalen, loonheffingen afdragen en zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Zo moet je voor de eerste werkdag van een nieuw personeelslid het nodige regelen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze werkgeversverplichtingen.

Tip

Deze handige checklist laat zien hoe je ervoor staat als (toekomstig) werkgever.

Je hebt verder ook allerlei mogelijkheden bij het aannemen van personeel. Zo heb je de keuze uit vast of flexibel personeel. Vooral ondernemers die starten met personeel, zullen gaan voor de laatste mogelijkheid. Daardoor zijn zij in staat om wendbaar te blijven, omdat vooral in het begin de hoeveelheid werk kan wisselen.

Verzekeringen eenmanszaak

Een eenmanszaak met personeel heeft ook te maken met allerlei werkgeversrisico's. Dan kun je denken aan een werknemer die langdurig ziek wordt of aansprakelijkheid door fouten. In bepaalde gevallen kan het zinvol zijn om hier personeelsverzekeringen voor af te sluiten. Daarmee bescherm je je eenmanszaak tegen de belangrijkste risico's van het werkgeverschap. Een verzekeringsadviseur kan je hier meer over vertellen.

 

Wat doe je als er brand uitbreekt in de keuken of je chef-kok een bedrijfsongeval krijgt?

 

Zorg dat jouw zaak blijft bestaan als het even tegenzit. 

Beperk je risico's

- bijgewerkt op 07 juli 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.