Vakantiekracht steeds vaker op digitale functie

17 juni 2015
Vakantiewerk

Veel vakantiekrachten werken achter de bar of aan de lopende band, maar steeds vaker worden ze ook ingezet op digitale functies. Dat constateert Start People, een grote bemiddelaar van vakantiebanen.

Vakantiewerk

In een nieuwsbericht meldt Start People dat vakantiewerk verandert door digitalisering. Zo zouden ‘brains’ steeds vaker belangrijker worden dan ‘handjes’. Werden vakantiekrachten van oorsprong veel ingezet in de industriële en logistieke sector, nu gaan ze ook aan de slag in digitale functies.

Het gaat om banen die ontstaan als gevolg van de digitalisering van de economie. ‘Dat zijn banen waarbij je bijvoorbeeld kennis van social media, apps of andere digitale tools nodig hebt’, aldus Liesbeth Griffioen van ASA, onderdeel van Start People. Veel van deze banen bestonden tien jaar geleden nog niet.

De nieuwe banen in de digitale economie compenseren voor een deel de afnemende vraag naar vakantiekrachten. Volgens de bemiddelaar heeft die afname niet zozeer met de crisis te maken, als wel met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt en de dalende vraag naar ongeschoold werk.

Bron: Start People

17 juni 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.