inwerkprogramma
inwerkprogramma

Bijna helft MKB heeft geen verzuim­beleid

Een kleine meerderheid van de werkgevers in Nederland heeft een beleid om verzuim te beperken. Het gaat om 57 procent van de ondernemers met personeel in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen Mmet Ppersoneel, van ingevuld in de maand juli 2020, waaraan  door 232 ondernemers en leidinggevenden in het MKB meededen.

Verzuim­beleid verplicht

Een verzuim­beleid is wettelijk verplicht voor ieder bedrijf in Nederland met personeel. Volgens deze poll voldoet 43 procent van de kleine werkgevers nu niet aan die plicht.

Uitslag poll: Heb jij een verzuim­beleid?

Verzuim beleid MKB

Waarom een verzuim­beleid?

Met een goed verzuim­beleid kun je het ziekte­verzuim in je bedrijf verlagen. Vooral voor een klein bedrijf is dat heel belangrijk. Een zieke werknemer kost je namelijk veel tijd en geld.

Zeker als je werknemer langdurig ziek is, heb je een groot probleem. Je hebt niet alleen te maken met de loondoorbetaling tijdens zijn ziekte, maar je hebt waarschijnlijk ook omzetverlies en extra kosten voor vervanging, verzuim­begeleiding en re-integratie. 

Hoe duur is een zieke werknemer? Bereken de kosten van verzuim.

Verzuim voorkomen

Als je met een goed verzuim­beleid één langdurig ziektegeval kunt voorkomen, is het de investering al waard. Richt je dus op het gezond en fit houden van personeel en het voorkomen van onnodig verzuim binnen je bedrijf. Hoe doe je dat? Twee tips:

  1. Lees meer over een goed verzuim­beleid voeren in het MKB.
  2. Ga aan de slag met verzuim voorkomen en houd je werknemers gezond en gemotiveerd. 

Langdurig ziek personeel

Een zieke werknemer?

Verzuim van personeel betekent vaak extra admini­stratie en kosten. Je wilt het liefst dat medewerkers snel weer aan de slag gaan. Een verzuim­verzekering helpt je bij de aanpak van verzuim.

Meest gelezen

Whitepapers en online tests