Jongeren willen vooral een aantrekkelijke functie

06 september 2017
Aantrekkelijke functie

Een zzp-contract, een tijdelijk contract of bijvoorbeeld een vast contract. De contractvorm is voor jongeren minder belangrijk dan een mooie positie. Dat blijkt volgens dienstverlener FastFlex uit een onderzoek onder 724 respondenten.

Aantrekkelijke functie

Flexibiliteit is het motto voor steeds meer ondernemers met personeel. Dat is onder meer merkbaar in de horeca, waar flexibele contracten inmiddels vaker voorkomen dan vaste contracten. De kans is dan ook groot dat je wordt bediend door een oproepober of dat je diner wordt bereid door een zzp-kok.

Maar wat vinden werknemers hier eigenlijk van? En zijn zij bereid om hun contractwensen opzij te zetten bij een aantrekkelijke functie? Volgens het hiervoor genoemde onderzoek zijn de meningen hierover verdeeld als je kijkt naar de huidige generaties op de werkvloer. Dat zijn babyboomers en werknemers van de generaties X, Y en Z.

Meer verantwoordelijkheid

Zo zetten vier op de tien jongeren van de generaties Y en Z hun contractwensen opzij voor een leuke klus. Dat is ruim twee keer zo veel als bij babyboomers en werknemers van de generatie X. Bij deze generaties is slechts 15 procent bereid om hun contractwensen opzij te zetten voor een mooie positie.

Werknemers kun je op allerlei manieren een mooie positie bieden. Als leidinggevende kun je bijvoorbeeld taken delegeren en loslaten, waardoor je werknemers meer verantwoordelijkheid krijgen. Daarbij kan ook een goede functienaam een baan nog aantrekkelijker maken voor een werknemer.

Bron: FastFlex

06 september 2017

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.