Minimumloon in de horeca, zo werkt het

19 december 2017
Minimumloon horeca personeel werknemer jeugd jaar

Wat is het minimumloon in de horeca? En wat betaal je als een werknemer nog maar 16, 17, 18, 19 of 20 jaar is? Alles over het minimumloon en minimumjeugdloon in de horeca.

Minimumloon horeca personeel werknemer jeugd jaar

Net als iedere andere werkgever in Nederland moet je ook in de horeca minimaal het wettelijke minimumloon betalen aan je personeel. De hoogte van het minimumloon wijzigt twee keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Zorg dus dat je ieder half jaar de lonen aanpast, als je het wettelijke minimumloon als uitgangspunt neemt. In de tabel hieronder zie je de actuele bedragen.

Let op

Voor veel horecabedrijven zijn hogere mimimumlonen van kracht. Daarover lees je meer onder de loontabel minimumloon.

Loontabel minimumloon

Dit zijn de bruto minimumlonen per maand op fulltime basis, per leeftijd en geldig per 1 januari 2018:

Leeftijd Minimumloon
Vanaf 22 jaar € 1.578,00
21 jaar (minimumjeugdloon) € 1.341,30
20 jaar (minimumjeugdloon) € 1.104,60
19 jaar (minimumjeugdloon) € 867,90
18 jaar (minimumjeugdloon) € 749,55
17 jaar (minimumjeugdloon) € 623,30
16 jaar (minimumjeugdloon) € 544,40
15 jaar (minimumjeugdloon) € 473,40

Extra regels minimumloon horeca

In de horeca kunnen nog andere regels gelden. Als je werkt volgens een cao of ander reglement kan het minimum maandloon, weekloon, dagloon en uurloon hoger liggen. Bekijk hieronder in welke van de vier situaties jij zit en welke minimumlonen daarbij horen.

1. Oude horeca cao

Op het moment van publicatie van dit artikel was er nog geen nieuwe algemeen verbindende cao voor de horeca van kracht. De laatste verplichte horeca-cao liep tot april 2014. Dit was de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Horeca en het aanverwante bedrijf. Contracten met je werknemers kunnen nog steeds aan deze cao gekoppeld zijn. Je kunt de principes uit deze cao ook blijven gebruiken, zolang je maar niet onder het wettelijke minimumloon komt.

2. Nieuwe horeca cao / Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en CNV Vakmensen hebben een nieuwe horeca cao voor 2018 en 2019 afgesloten. De cao is gebasseerd op het model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR), waar al veel horecabedrijven mee werkten. Mogelijk wordt deze cao in 2018 algemeen verbindend verklaart voor alle horecabedrijven.

Deze cao hanteert het actuele wettelijke minimumloon (zoals hierboven in de tabel) voor zogenoemde 'vakkrachten' van 22 jaar en ouder. Het minimumloon voor vakkrachten van 18 tot 21 jaar is iets hoger dan het wettelijke minimumjeugdloon. Op de website van de KHN vind je de actuele loontabellen voor uurlonen en leerlinglonen.

3. Cao Nederlandse Horeca Gilde (NHG)

Bij het Nederlands Horeca Gilde (NHG) hebben zich ongeveer zeshonderd horecabedrijven aangesloten. Deze vereniging heeft een eigen cao die in principe geldig is tot eind 2018. De cao hanteert het wettelijke minimumloon, zonder uitzonderingen. 

Veelvoorkomende risico's

Wat doe je als er brand uitbreekt in de keuken of je chef-kok een bedrijfsongeval krijgt? Sommige tegenvallers hebben een grote impact, ken je risco's.

Bekijk de opties

Wel zijn er regels voor loonsverhoging. Zo mag je een werknemer alleen in de eerste drie jaar het minimumloon geven. Daarna heeft hij recht op een loonsverhoging van drie procent. Ook in de tien jaar die volgen heeft hij ieder jaar recht op een loonsverhoging van drie procent.

4. Geen cao of reglement

Als je niet aan een cao of reglement bent gekoppeld, kun je zelf in overleg met je werknemer het loon bepalen. Maar in alle gevallen moet je wel voldoen aan het wettelijke minimumloon.

Minimumloon, extra tips voor de horeca

Hieronder nog een paar tips en handige verwijzingen voor ondernemers in de horeca.

  • Loon bepalen

Hoe kom je tot een passend loon voor je personeel? Lees het artikel Loon bepalen voor een nieuwe werknemer. Vraagt je horecamedewerker naar een bruto-netto berekening van het uurloon? Op de site van Loonwijzer.nl staat een handige tool.

  • Arbeidsvoorwaarden

Aan welke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden moet je voldoen in de horeca? Lees het artikel Arbeidsvoorwaarden in de horeca.

  • Uurloon

In de horeca wordt vaak gewerkt met uurlonen. Hoe bereken je een uurloon? Lees het artikel over uurloon in de horeca.

  • Vakantiewerk

De regels van het minimumloon gelden ook voor vakantiewerkers. Schakel je dus extra horecapersoneel in tijdens de vakantie, let dan op dat je hen ook minimaal het loon geeft dat bij hun leeftijd hoort.

  • Vragen over minimumloon

Wil je weten hoe het minimumloon tot stand komt en wat er allemaal wel en niet meetelt als loon? Lees het artikel met 7 vragen en antwoorden over het minumloon.

  • Tips om te besparen

Bekijk de video hieronder waarin 4 ondernemers uit Amsterdam vertellen over slim besparen op personeelskosten in de horeca.

19 december 2017
Je kunt alleen reageren als je cookies niet hebt geweigerd. Op deze pagina lees je meer over cookies. Zet cookies aan.

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

Ben jij klaar voor (meer) horecapersoneel?

X
Checklist horecapersoneel

Vul de horecachecklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.