Arbeidsmarkt laat een positiever beeld zien

26 oktober 2016
Werkloosheid

De Nederlandse arbeidsmarkt laat een positiever beeld zien. Zo is het werkloosheidspercentage in september gedaald naar 5,7 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Werkloosheid

Wat is de huidige stand van de arbeidsmarkt? Recente werkloosheidscijfers van het CBS geven je als ondernemer een indruk van hoe het er op dit moment voor staat. Opvallend is dat de werkloosheid flink is gedaald, naar 510.000 in de afgelopen maand. Dat is bijna 100.000 lager dan een jaar eerder.

De relatief snelle daling van de werkloosheid komt volgens het statistiekbureau doordat steeds minder werkenden hun baan kwijtraken. Daarnaast blijft het aantal werklozen dat uiteindelijk een baan vindt onverminderd hoog. Onder 45-plussers was de afname van de werkloosheid het sterkst.

Meer banen voor werknemers

Het CBS presenteerde tegelijk met de werkloosheidscijfers ook een totaalbeeld van de arbeidsmarkt. Daarbij wordt ook ingegaan op het aantal banen van werknemers en zelfstandigen. Het aantal banen nam bij de eerste groep toe met 43.000, terwijl dit bij de laatste groep afnam met 7000.

Er zijn ook steeds meer openstaande vacatures. Eind juni ging het om 155.000 vacante posities. Dit aantal is sinds de periode 2006-2008 niet zo hoog geweest, maar nog altijd bijna 100.000 lager dan de recordstand uit 2008. Het lijkt er dus op dat werknemers het steeds meer voor het kiezen hebben.

Bron: CBS

26 oktober 2016

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.