Weinig inzicht in kosten verzuim

17 juni 2014
Ziekteverzuim

Werkgevers tasten in het duister over de kosten van verzuim. Zo’n 90 procent weet niet wat dit kost of wat het verlagen ervan kan opleveren. Dat blijkt uit een onderzoek van arbodienst ArboNed.

Ziekteverzuim

Het gemiddelde ziekteverzuim in 2013 bedroeg 3,8 procent, met enkele uitschieters die variëren per branche. Hoewel werkgevers vaak op de hoogte zijn van het eigen verzuimpercentage, weten zij vaak niet wat het terugbrengen van verzuim kan opleveren. Volgens ArboNed kan het gaan om duizenden euro’s.

De arbodienst heeft daarom een nieuwe campagne gelanceerd. Die moet werkgevers bewustmaken van de kosten van verzuim. Op een website kunnen zij uitrekenen hoeveel ze kunnen besparen op het ziekteverzuim als het verzuim met 1 procent of meer wordt verlaagd. Daarbij kunnen ze het verzuim in hun bedrijf vergelijken met het branchegemiddelde.

Uit cijfers van ArboNed blijkt verder dat het WK in de voorgaande jaren niet heeft geleid tot meer verzuim. Dit laat zien dat veel werkgevers en werknemers goede afspraken maken. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om werktijden flexibel in te delen. Het verzuim rondom grote sportevenementen wordt al jaren bijgehouden door het bedrijf.

Bron: ArboNed

17 juni 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.