Arbeidsongeval treft bijna half miljoen mensen

30 juli 2014
Arbeidsongeval

Vorig jaar kreeg bijna een half miljoen werknemers een ongeval tijdens het werk. Zij liepen hierdoor lichamelijk letsel of geestelijke schade op. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Arbeidsongeval

De meeste arbeidsongevallen deden zich voor bij werknemers in de horeca. Daar was circa 12 procent betrokken bij een ongeval. Ook in de bouw was het aandeel met ruim 8 procent hoger dan gemiddeld. Het laagst scoort de bedrijfstak informatie en communicatie met ongeveer 1 procent.

De ongevallen zorgden bij 70 procent voor lichamelijk letsel, zoals een wond, botbreuk, verstuiking of verbranding. Ruim 20 procent liep uitsluitend geestelijke schade op, bijvoorbeeld psychische schade door bedreiging of agressief gedrag. En bij bijna 10 procent was er zowel lichamelijk letsel als geestelijke schade.

Bepaalde groepen lopen meer risico op een ongeval. Dan gaat het onder meer om werknemers van 15 tot 25 jaar en personeel met een middelbare en lage opleiding. Hetzelfde geldt voor werknemers die in ploegendienst werken, in het weekend werken, overwerken of hoge taakeisen hebben.

Bron: CBS

30 juli 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.