Vast contract geven
Vast contract geven

Bijna helft MKB geeft in 2020 sneller vast contract

295 Ruim 48% van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zegt in 2020 sneller een vast contract te geven. Dit komt vooral door de aangepaste wetgeving.

Invoering Wet arbeidsmarkt in balans

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen met personeel, ingevuld door 200 ondernemers en leidinggevenden.

Door de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om vaste contracten uit te delen. Zo moet er meer balans ontstaan op de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel personeel.

Heeft de WAB het juiste effect?

Dat bijna de helft (48.5%) van de werkgevers bereid is nu sneller een vast contract te geven aan werknemers, moet al meer balans opleveren op de arbeidsmarkt. Maar een kleine meerderheid (51.5%) van de werkgevers is nog altijd niet overtuigd van de voordelen.

Wat is WAB?

WAB staat voor Wet arbeidsmarkt in balans. Deze wet bevat een aantal belangrijke wijzigingen voor werkgevers. De WAB is sinds 1 januari 2020 van kracht.

Het ontslagrecht is aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Met name door de nieuwe WW-premie moet vast personeel financieel voordeliger maken.

Branches ondernemers

Ken jij de risico's al?

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Ontdek de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, persoonlijke of zakelijke dienst­verlening en beperk je risico's.

Meest gelezen

Het jaarcontract, 9 vragen van werkgevers

47092 Het jaarcontract is populair. Wat zijn de voordelen en nadelen? En aan welke eisen moet een jaarcontract voldoen? Antwoord op 9 belangrijke vragen over het jaarcontract.

Whitepapers en online tests