Werkgevers negatief over nieuwe Ziektewet

10 september 2014
Nieuwe Ziektewet

Ondernemers met personeel oordelen negatief over de nieuwe Ziektewet. Die zou zijn doel voorbijschieten. Dat stelt MKB-Nederland naar aanleiding van een enquête onder ondernemers.

Nieuwe Ziektewet

‘Deze wet legt een te zware en onredelijke druk op werkgevers’, stelt voorzitter Michaël van Straalen op de website van MKB-Nederland. Hij reageert hiermee op de resultaten van de enquête. Daarin geeft 70 procent van de MKB-ondernemers aan dat zij de veranderingen in de nieuwe Ziektewet een slechte zaak vinden.

Volgens Van Straalen ervaren ondernemers het als onrechtvaardig ‘dat zij mensen die allang uit dienst zijn, nog jaren kunnen voelen in hun premie, in het ergste geval tot twaalf jaar’. Tegelijk zouden zij zelf geen invloed hebben op het herstel van tijdelijke werknemers die niet meer bij hen in dienst zijn.

De voorzitter van MKB-Nederland is zelf ook niet positief over de nieuwe Ziektewet. ‘Deze wet gaat nooit zijn doel bereiken. Daar hebben we altijd voor gewaarschuwd. Er zijn bovendien grenzen aan hoeveel verplichtingen en risico’s je bij werkgevers kunt neerleggen’, aldus Van Straalen.

Bron: MKB-Nederland

10 september 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.