Minimumloon per 1 januari 2015 bekend

29 oktober 2014
Minimumloon

Het wettelijk minimumloon vanaf 1 januari 2015 is bekend. Dit bedrag zal stijgen naar 1501,80 euro voor een fulltime werknemer van 23 jaar of ouder. Dat blijkt uit een regeling die onlangs is gepubliceerd.

Minimumloon

De overheid maakt twee keer per jaar het wettelijk minimumloon bekend in de Staatscourant. Inmiddels zijn de nieuwe bedragen voor het eerste halfjaar van 2015 beschikbaar. Je vindt deze in de oorspronkelijke publicatie in de tabel met het minimum(jeugd)loon.

Het wettelijk minimumloon is geregeld in de Wet minimumloon en vakantiebijslag (WML). Die bepaalt dat de algemene welvaartsontwikkeling zo mogelijk ook tot uitdrukking moet komen in de inkomens van werknemers met een minimumloon en uitkeringsgerechtigden.

De minimumloonbedragen worden uitgedrukt per maand, per week en per (werk)dag. Een wettelijk minimumloon per uur kent de wet niet. Zo verschilt het uurloon per sector, afhankelijk van het aantal uren dat als normale arbeidsduur geldt.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken

29 oktober 2014

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Wat zijn de kosten van personeel?

X
Kosten van personeel

Krijg grip op je personeelskosten met dit gratis whitepaper.

Download

En ga direct aan de slag met slimme bespaartips.