Wat zijn de kosten van personeel?

kosten personeel hoeveel

Krijg grip op je kosten en ga direct aan de slag met bespaartips.

Minimumloon
Minimumloon

Minimumloon per 1 januari 2015 bekend

Het wettelijk minimumloon vanaf 1 januari 2015 is bekend. Dit bedrag zal stijgen naar 1501,80 euro voor een fulltime werknemer van 23 jaar of ouder. Dat blijkt uit een regeling die onlangs is gepubliceerd.

De overheid maakt twee keer per jaar het wettelijk minimumloon bekend in de Staatscourant. Inmiddels zijn de nieuwe bedragen voor het eerste halfjaar van 2015 beschikbaar. Je vindt deze in de oorspronkelijke publicatie in de tabel met het minimum(jeugd)loon.

Het wettelijk minimumloon is geregeld in de Wet minimumloon en vakantiebijslag (WML). Die bepaalt dat de algemene welvaartsontwikkeling zo mogelijk ook tot uitdrukking moet komen in de inkomens van werknemers met een minimumloon en uitkeringsgerechtigden.

De minimumloonbedragen worden uitgedrukt per maand, per week en per (werk)dag. Een wettelijk minimumloon per uur kent de wet niet. Zo verschilt het uurloon per sector, afhankelijk van het aantal uren dat als normale arbeidsduur geldt.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken

Meest gelezen

Dit zijn de kosten van personeel

92233 Een werknemer kost meer dan zijn maandelijkse brutoloon. Als werkgever draag je namelijk verplichte bijdragen en reserveringen af.

Minimumloon, 7 vragen en antwoorden

68453 Wie hebben recht op het minimumloon? Wat is het wettelijk minimumloon (WML) op dit moment? Hoe zit het met jeugdloon? Zeven vragen en antwoorden voor werkgevers.

Whitepapers en online tests