Bijna helft MKB geeft in 2020 sneller vast contract

29 januari 2020
Vast contract geven

Ruim 48% van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zegt in 2020 sneller een vast contract te geven. Dit komt vooral door de aangepaste wetgeving.

Vast contract geven

Dat blijkt uit een poll van Ondernemen met personeel, ingevuld door 200 ondernemers en leidinggevenden.

Door de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om vaste contracten uit te delen. Zo moet er meer balans ontstaan op de arbeidsmarkt tussen vast en flexibel personeel.

Heeft de WAB het juiste effect? Dat bijna de helft (48.5%) van de werkgevers bereid is nu sneller een vast contract te geven aan werknemers, moet al meer balans opleveren op de arbeidsmarkt. Maar een kleine meerderheid (51.5%) van de werkgevers is nog altijd niet overtuigd van de voordelen.

Wat is WAB?

WAB staat voor Wet arbeidsmarkt in balans. Deze wet bevat een aantal belangrijke wijzigingen voor werkgevers. De WAB is sinds 1 januari 2020 van kracht.

Het ontslagrecht is aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken. Met name door de nieuwe WW-premie moet vast personeel financieel voordeliger maken.

Jouw bedrijf is goud waard, voorkom uitglijders. Lees meer over de gevaren in de horeca, bouw, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening of persoonlijke dienstverlening en beperk je risico's.

Ga voor zekerheid

29 januari 2020

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.