Minimumloon omhoog vanaf 1 juli 2015

06 mei 2015
Minimumloon

Het wettelijk minimumloon per 1 juli 2015 is bekend. Dit bedrag stijgt ten opzichte van het huidige minimumloon. Dat blijkt uit een regeling die onlangs is gepubliceerd in de Staatscourant.

Minimumloon

Het minimumloon wordt twee keer per jaar vastgesteld. Het bedrag voor de tweede helft van 2015 is inmiddels bekend. In de gepubliceerde regeling vind je de brutobedragen per maand, per week en per dag en onder meer een tabel met het minimumjeugdloon voor werknemers tot 23 jaar.

De Inspectie SZW is verantwoordelijk voor de handhaving van het minimumloon. Als tijdens een controle onderbetaling aan het licht komt, dan kan de inspectiedienst forse boetes uitdelen. De boetes lopen uiteen van 500 tot 10.000 euro per werknemer. De totale boete kan dus flink oplopen.

De overheid scherpt de regels rondom het minimumloon momenteel aan. Door de Wet aanpak schijnconstructies moet je straks onder meer het salarisgedeelte gelijk aan het minimumloon altijd giraal overmaken. Ook mag je bijvoorbeeld huisvestingskosten dan niet meer verrekenen met het minimumloon.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken

06 mei 2015

Elke week een update

Wil je nieuws, tips, handige informatie en inspiratie van ons ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Ondernemen Met Personeel. Je ontvangt de nieuwsbrief daarna elke week gratis in je mailbox.

 

Ik wil graag gratis tips

* Je hoeft alleen maar je mailadres in te vullen

Ben jij klaar voor (meer) personeel?

X
klaar voor meer personeel

Vul de checklist in en je weet het binnen enkele minuten.

Start

Je ontvangt na afloop een persoonlijk rapport met tips.